Το Κυπριακό συζητήσε η ΥΠΕΞ με την Ria Oomen-Ruijten

14:16 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις συζήτησε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή χθες το απόγευμα με την Ολλανδή Ευρωβουλευτή και Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση Προόδου της Τουρκίας Ria Oomen-Ruijten.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Oomen-Ruijten πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο έπειτα από σχετική πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών, σε συνεργασία με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Κατά τη συνάντηση της

κ. Μαρκουλλή και της κ. Oomen-Ruijten και σε αυτή αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σχετικά με τη στάση της Τουρκίας έναντι της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Oomen-Ruijten πραγματοποίησε επαφές με πολιτειακούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στην παρουσία της κ. Μαρκουλλή.

Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής συναντήθηκε, στο γραφείο της ΥΠΕΞ, με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, ενώ είχε επίσης συναντήσεις με τη δικοινοτική μη-κυβερνητική γυναικεία οργάνωση ”Hands Across the Divide” και με ομάδα Τουρκοκύπριων ακτιβιστών, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Izzet Izcan και αντιπροσώπους της Συντεχνίας των Δασκάλων, στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Το βράδυ, η Υπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της κ. Oomen-Ruijten, στο οποίο παρακάθισαν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πέτρος Ευτυχίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα