Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας καινοτομία, είπε ο Υπ. Γεωργίας

20:05 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της νεολαίας μας είναι ανάμεσα στους πρωτεύοντες στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, είπε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Κουγιάλης.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, ανέφερε πως η επέκταση και συμπλήρωση των κτηρίων του Κέντρου καθώς και το Πάρκο Οικόσιτων Ζώων, αποτέλεσαν το αντικείμενο του έργου «Διασυνοριακή Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013» με ακρωνύμιο ΔΙΑ.ΠΕΡ.ΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υλοποιεί αυτήν την περίοδο, ένα σημαντικό αριθμό συγχρηματοδοτούμενων έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος, 2007 – 2013», στα οποία η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι γύρω στο 80%.

Όλα τα έργα τελούν υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και πολλά από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ άλλα βρίσκονται κοντά στο τέλος τους.

Πρόσθεσε ότι στο έργο ΔΙΑ.ΠΕΡ.ΕΚ συμμετείχαν εκτός από το Τμήμα Δασών που ήταν και ο επικεφαλής εταίρος, οι Δήμοι Πλατανιά και Κισσάμου από την Κρήτη.

Ο Υπουργός είπε πως η δημιουργία του Πάρκου Οικόσιτων Ζώων είναι μια καινοτομία στην περιοχή της πρωτεύουσας, με την οποία δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά της πόλης που δεν έχουν συχνά επαφή με την ύπαιθρο να γνωρίσουν από κοντά τα οικόσιτα ζώα που χρησιμοποιεί ο Κύπριος αγρότης.

Το Πάρκο Οικόσιτων Ζώων, πρόσθεσε, είναι μια ζωντανή οντότητα, η οποία μπορεί να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται ή αντίθετα αν δεν υπάρξει η αναγκαία φροντίδα, να οδηγηθεί στο μαρασμό.

Ανέφερε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας είναι ένα από τα Κέντρα που έχουν ενταχθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την υλοποίηση της εγκεκριμένης εθνικής Στρατηγικής για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα