ΠτΔ: Η λύση καταλύτης για την έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση

19:59 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποβεί ο καταλύτης για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση, επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια στήλης στο Σωματείο Παρίδειον Δροσιάς Λάρνακας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσει ο τόπος να εξέλθει της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία

έχει οδηγηθεί. Την ίδια ώρα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης του εθνικού μας προβλήματος, τον τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας μας και τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν σε όλους ανεξαίρετα τους Κυπρίους να συμβιώσουν ειρηνικά».

«Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα φεισθούμε κόπου, χρόνου και προσπαθειών για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποβεί ο καταλύτης για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση. Η λύση του Κυπριακού θα δώσει τέλος στη συνεχιζόμενη τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας, θα ανακόψει τη ροή των εποίκων, θα απαλλάξει την πατρίδα μας από τα κατοχικά στρατεύματα και θα διαμορφώσει συνθήκες ενότητας και συνδημιουργίας για το σύνολο του κυπριακού λαού σε όλη την επικράτεια του νησιού».

Ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέκτηκε την πρόσκληση για να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση προς τιμή τόσο τα 21 ιδρυτικά στελέχη και τους προέδρους του σωματείου «Παρίδειον», όσο και τον ήρωα σύμβολο της Λάρνακας.

Εμπνευσμένοι από τη θυσία και τα οράματα του Μιχαλάκη Παρίδη, ανέφερε ο Πρόεδρος, και ενωμένοι λαός και ηγεσία, διαβεβαίωσε ότι θα δώσουμε τη μάχη για την επανένωση και την ανόρθωση της πατρίδας μας.

Μιλώντας για το σωματείο «Παρίδειον Δροσιάς», είπε ότι ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου 1983, από τους συναγωνιστές του εις μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη, που έπεσε μαχόμενος στο χωριό Βάβλα Λάρνακας, στις 27 Αυγούστου 1958.

Αναφερόμενος στη ζωή και δράση του Μιχαλάκη Παρίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν πράγματι ένας ενάρετος και μαχητικός νέος που πρωτοστάτησε στις ενωτικές διεκδικήσεις του Κυπριακού Ελληνισμού. Εμπνεόμενος από τα προαιώνια ιδεώδη του Γένους, μυήθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και ήταν ο επικεφαλής της ομάδας “Άρης” στις δολιοφθορές της 1ης Απριλίου 1955 στη Λάρνακα. Η δράση του ήταν πλούσια και τον βρίσκουμε να αγωνίζεται από διάφορα τιμητικά πόστα του αγώνα. Συνελήφθη και απέδρασε. Ο Διγενής του ανέθεσε τον τομέα Λάρνακας και από τη θέση αυτή αγωνίστηκε σε όλη την επαρχία της Λάρνακας. Κατέληξε στη Βάβλα όπου τον εντόπισαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες.

Ασυμβίβαστος σκαπανέας της ελευθερίας, ο Μιχαλάκης Παρίδης αρνήθηκε να παραδοθεί και πολιορκημένος στο σπίτι του δασκάλου Χρίστου Καραγιώργη, όπου είχε το κρησφύγετο του, ρίχτηκε στην ύστερη του μάχη βροντοφωνάζοντας:
«Οι αγωνιστές της ελευθερίας δεν παραδίδονται. Νικούν ή πεθαίνουν».

Το οίκημα θεμελιώθηκε στις 29 Ιουλίου 1995, και εγκαινιάσθηκε στις 4 Μαΐου 1997, από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, επί προεδρίας του Δημήτρη Λευκαρίτη και βοηθούς τον αδελφό του ήρωα Γιαννάκη Παρίδη, τον σημερινό πρόεδρο Θεολόγο Μανώλη και τους αείμνηστους Παναγιώτη Πιερή και Γιαννάκη Λαζαρίδη. Σήμερα τιμήθηκαν οι πρόεδροι του Σωματείου: Παναγιώτης Θεοδοσίου Διγενή, Χάρης Παπαλούκα, Αντώνης Βράχα, Δημήτρης Λευκαρίτη, Ηλίας Πλαστήρα και Θεολόγος Μανώλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα