Το Ισραήλ σε στενή στρατιωτική συνεργασία με Ελλάδα και Κύπρο, γράφει η “Τζουμχουριέτ”

17:52 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε στενή στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται το Ισραήλ, μετά τα προβλήματα στις σχέσεις του Τελ- Αβίβ με την Αγκυρα, γράφει η τουρκική Τζουμχουριέτ, η οποία σημειώνει ότι για πρώτη φορά το Ισραήλ έκανε άσκηση στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά..

Σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Το Ισραήλ έκανε άσκηση στο Αιγαίο» γράφει ότι το Ισραήλ μετά τα προβλήματα που επικράτησαν στις σχέσεις ταυ με την Τουρκία, ξεκίνησε στενή στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα και τον “ε/κ τομέα”, όπως χαρακτηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση και για πρώτη φορά στην ιστορία πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην άσκηση που έγινε σε περιοχή που απέχει πολύ από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, έλαβαν μέρος δύο ισραηλινά πολεμικά πλοία. Αναφέρεται ακόμα πως η Ελλάδα δεν έλαβε μέρος στην άσκηση λόγω του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Τουρκία , το 1988, από τους τότε υπουργούς εξωτερικών Κάρολου Παπούλια και Μεσούτ Γιλμάζ, για τη μη πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια.

Keywords