Καταγγελίες ΠΑΣΕΧΑ για πολιτικές παρεμβάσεις στην ΚΤ

17:46 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) κατήγγειλε σήμερα «μικρή μερίδα Βουλευτών της αντιπολίτευσης», για «παρεμβάσεις» στα εσωτερικά θέματα της Κεντρικής Τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΧΑ κάνει λόγο για «επικίνδυνα και ανόητα πολιτικά παιγνίδια εντυπωσιασμού κάποιων, με σκοπό να πλήξουν από τη μια το κύρος της Κεντρικής Τράπεζας και του θεσμού, και από την άλλη να εξυπηρετήσουν δικές τους πολιτικές ατζέντες».

Ο

ΠΑΣΕΧΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι θα διερευνήσει το θέμα και θα προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες Βουλευτών αλλά και κομμάτων, και ότι θα εξετάσει παράλληλα το ενδεχόμενο καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και στην Ευρωβουλή.

Τονίζει ότι «ο πολιτικός έλεγχος των ανεξάρτητων Αρχών γίνεται δια του διορισμένου από την εκτελεστική εξουσία διοικητικού συμβουλίου, καθώς επίσης και από άλλους θεσμούς, όπως την γενική ελέγκτρια».

«Δυστυχώς αυτοί που προσπαθούν σήμερα να πλήξουν τη Κεντρική Τράπεζα ήταν οι ίδιοι που έδωσαν πλήρη κάλυψη στον προηγούμενο διοικητή – Αθανάσιο Ορφανίδη, οι πράξεις και παραλείψεις του οποίου ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή χιλιάδων μετόχων και καταθετών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρετίζει τη διεξαγωγή έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Τράπεζα Κύπρου, της οποίας τον Πρόεδρο καταγγέλλει ότι «σκόπιμα» δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση, κατά πόσο η Τράπεζα Κύπρου ήταν δυνατό να χρειαστεί κρατική στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα