Το ΔΗΚΟ για αξιόγραφα και βρετανικές μεθοδεύσεις

18:32 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της μετατροπής των καταθέσεων πελατών των κυπριακών τραπεζών σε αξιόγραφα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και κυρίως δίκαια, δηλαδή, κατά τρόπο που να διαφυλάσσονται τα νομικά δικαιώματα των καταθετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

«Ολοι οι αρμόδιοι φορείς και βεβαίως οι τράπεζες που έχουν και τη μεγάλη ευθύνη, οφείλουν να καταλήξουν το ταχύτερο

σε μια ρύθμιση που να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να αποδίδει στο ακέραιο στους καταθέτες των χρημάτων τους, που κατά τρόπο ελεγχόμενο μετατράπηκαν σε αξιόγραφα», αναφέρει.

Προσθέτει ότι η αξιοπιστία των τραπεζών που βρίσκεται για πολλούς λόγους σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πρέπει να αποκατασταθεί και το θέμα των αξιογράφων αποτελεί μια καλή ευκαιρία.

ΟΥΝΦΙΚΥΠ
———-

Εξάλλου το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι οι βρετανικές μεθοδεύσεις σε σχέση με ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.
«Διαθέτουμε πολιτικά, διπλωματικά, νομικά και στρατηγικά όπλα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βρετανική εχθρότητα και πολεμική και να αυξήσουμε το κόστος αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς έναντι της Κύπρου», αναφέρει.

Προσθέτει ότι η βρετανική Κυβέρνηση επαναλαμβάνει εαυτόν.
«Με θράσος και προκλητικότητα επιχειρεί με το επεξεργαζόμενο από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την ε/κ πλευρά. Για άλλη μια φορά η Βρετανία επιβεβαιώνει τον αντικυπριακό ρόλο της. Μας υπενθυμίζει ότι παραμένει ο κακός δαίμονας της Κύπρου», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα