Το ΑΚΕΛ ζητεί πράξεις από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας

19:16 13/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να εγκαταλείψει τα “επικοινωνιακά παιχνίδια”, διότι οι πολίτες αναμένουν πράξεις, όπως δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σχολιάζοντας τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει ενωρίτερα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγη ώρα μετά το μεσημέρι,

είπε ο κ. Λουκαΐδης, “ο κ. Αναστασιάδης αρκέστηκε σε μια γενικόλογη επανάληψη προθέσεων”.

Πρόσθεσε ότι “υπογραμμίζουμε, επίσης, ότι οι πολίτες και η κοινωνία είναι δύσπιστοι ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο που θα δώσει αυτή η Κυβέρνηση στις διακηρύξεις της για εκσυγχρονισμό του κράτους, πρώτο διότι τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής των κυβερνώντων και των συνεργαζόμενων κομμάτων κάθε άλλο παρά συνάδουν με τις διακηρύξεις τους” και “δεύτερο διότι το ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο θα συντελεστεί το επάναγκες εγχείρημα για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, ορίζεται μέσα από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και τους περιορισμούς του Μνημονίου, όπως είναι για παράδειγμα ο στόχος της εξοικονόμησης ενός τεράστιου ποσού των 700 εκατομμυρίων ευρώ, μόνον για το 2014″.

“Αυτό το αρνητικό περιβάλλον”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και φόβους, ότι, στο όνομα του αναγκαίου εκσυγχρονισμού, θα επιδιωχθούν αιματηρές περικοπές, που θα φέρουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα”.

Οπόταν, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, “ναι μεν συμφωνούμε ότι, για να κάνεις ομελέτα, πρέπει να σπάσεις αυγά, αλλά, την ίδια ώρα, προειδοποιούμε ότι, αν καταλήξεις τελικά να σφάξεις την κότα, ούτε αυγά ούτε ομελέτα θα σου μείνει, όπως δυστυχώς ήδη συμβαίνει στα νοικοκυριά, στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, ή όπως αναμένεται να συμβεί στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς, για τους οποίους προγραμματίζεται το ξεπούλημά τους”.

Όπως ανέφερε, “το ΑΚΕΛ θεωρεί ως επιτακτική αναγκαιότητα τον παραπέρα εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητάς της, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας συνολικά”.

“Ο στόχος αυτός”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την κατάργηση στρεβλώσεων και αρνητικών φαινομένων, που συνεχίζουν να υφίστανται για δεκαετίες στην κρατική μηχανή, χωρίς όμως με αυτό τον τρόπο να μηδενίζουμε την πρόοδο που επιτεύχθηκε διαχρονικά, τις επιτυχημένες καινοτομίες που εισήχθησαν, ούτε πολύ περισσότερο τη συνεισφορά των εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία στις επιτυχίες της Κύπρου, με πιο πρόσφατη αυτήν της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ”.

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε, “θεωρούμε, παράλληλα, ότι είναι εφικτή η εξεύρεση πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης στην υιοθέτηση στόχων, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, η πάταξη της γραφειοκρατίας, η επένδυση σε υποδομές και η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, η μηχανογράφηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η εναλλαξιμότητα, η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων”.
“Όπως και οι πολίτες, ως ΑΚΕΛ”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “αναμέναμε, μέσα από τη διακαναλική διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, να εξαγγελθούν πρακτικές εισηγήσεις για συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, μέσα από τις οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στη πράξη οι στόχοι για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα