Εναντίον της μεταφοράς της ε/κ πρότασης για τα Βαρώσια στην Άγκυρα, ο Ντερβίς Έρογλου

18:22 13/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντονη αντίθεση στη μεταφορά από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ της πρότασης της ε/κ πλευράς για επιστροφή των Βαρωσίων στην Άγκυρα και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, δηλώνοντας «συνομιλητής του κ. Αναστασιάδη είμαι εγώ».

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», ο κ. Έρογλου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της δεξίωσης που έδωσε χθες βράδυ στους νέους «βουλευτές» και είπε ότι αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει μια πρόταση, «να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να τη συζητήσουμε». «Συμπεριφερόμενοι σαν να μην υπάρχει εδώ συνομιλητής και

χρησιμοποιώντας τον Ντάουνερ σαν ταχυδρόμο και αυτό να το δέχεται ο Ντάουνερ, με λύπησε πολύ».

Για το θέμα των Βαρωσίων, είπε, έχουν κοινή άποψη με την τουρκική κυβέρνηση και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια αντίθετη προς αυτή την άποψη και δεν νομίζει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο από δω και πέρα.

Αναφερόμενος στην ομιλία του προς τους «βουλευτές» στο Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης πως πρόκειται για «την υπόθεση όλων μας». Είναι καθήκον του «προέδρου», ανέφερε, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά ο «πρόεδρος» δεν είναι μόνος. Εάν ληφθούν υπόψη και υιοθετηθούν ειδικά οι συμφωνίες της «βουλής», είναι φυσιολογικό να έχει έναν φιλικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και να συμμερίζεται τις κοινές απόψεις που θα προκύψουν, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου.

Δεν έχει να κρύψει τίποτε από τους «βουλευτές», είπε και πρόσθεσε ότι θα δώσει στη «βουλή» τα πρακτικά όλων των συναντήσεών του, όχι μόνο για το Κυπριακό. Αφού ανέφερε πως πριν λίγες μέρες από το βήμα της «βουλής» κάποιος είχε παράπονο ότι ο «πρόεδρος», δηλαδή ο ίδιος, δεν στέλνει τις σημειώσεις των συναντήσεων, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι προφανώς δεν του τα είπαν καλά γατί ο βοηθός του σε όλες τις συναντήσεις στέλνει τις σημειώσεις στη «βουλή» πράγμα που θεωρεί καθήκον του, όπως είπε.

Σε περίπτωση που ενεργήσουμε με ενότητα και ομόνοια το Κυπριακό μπορεί να λυθεί, συνέχισε αναφέροντας ότι δεν είναι μόνο τα κόμματα της «εξουσίας» αλλά και με την αντιπολίτευση μπορεί να συζητηθεί το θέμα και να ανταλλαγούν απόψεις.

Στο μεταξύ, άρχισε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο λεγόμενο προεδρικό η σύσκεψη του Ντερβίς Έρογλου με τους Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, Σερντάρ Ντενκτάς και Οζντίλ Ναμί με αντικείμενο το Κυπριακό.

Η «Κίπρις» γράφει επίσης σήμερα ότι ο «πρωθυπουργός» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου δήλωσε ότι η «κυβέρνηση συνασπισμού», σε αντίθεση με την προηγούμενη, θέλει να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο.

Μιλώντας πριν τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» χθες, ο κ. Γιοργκαντζίογλου ανέφερε ότι στην σημερινή συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη θα συζητήσουν και το θέμα κατά πόσο θα υπάρχει και εκπρόσωπος της «κυβέρνησης» στη διαπραγματευτική ομάδα. Ανέφερε επίσης ότι θα ενημερωθούν από τον κ. Έρογλου και για το θέμα των Βαρωσίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα