Το 50% του κόστους ελέγχων σπατάλης ενέργειας επιχορηγείται σε 25 κατοικίες του Δήμου Λευκωσίας

14:41 6/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λευκωσίας πρόκειται να επιχορηγήσει 50% του κόστους ελέγχων σπατάλης ενέργειας (energy check) σε 25 κατοικίες Δημοτών Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του, στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια, το οποίο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην επικράτεια του Δήμου Λευκωσίας περισσότερο από 20% μέχρι το 2020, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει πως τα νοικοκυριά στην Κύπρο επιβαρύνονται με σημαντικές δαπάνες για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Όπως

σημειώνει οι σημαντικότερες δαπάνες είναι για τον ηλεκτρισμό, για το πετρέλαιο θέρμανσης ή για το υγραέριο και κυμαίνονται από 1.800-3.000 ευρών το χρόνο, ενώ σε κάποια νοικοκυριά οι δαπάνες μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

«Στις περισσότερες των περιπτώσεων», προσθέτει, «τα νοικοκυριά μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, απλά υιοθετώντας κάποιες καλές πρακτικές εξοικονόμησης και αλλάζοντας κάποιες από τις συνήθειες τους. Οι εξοικονομήσεις αυτές μπορούν να ανέλθουν σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 25% χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα ζωής τους και χωρίς να απαιτηθεί να δαπανήσουν χρήματα».

Επίσης, αναφέρει πως ο «έλεγχος σπατάλης ενέργειας», γίνεται εύκολα, με τη χρήση μικρών φορητών οργάνων και δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα και έχει τη μορφή συζήτησης για τις συνήθειές των ιδιοκτητών, ως προς τη χρήση ενέργειας.

Σημειώνει πως στο τέλος του «ελέγχου σπατάλης ενέργειας», ο ιδιοκτήτης θα γνωρίζει που γίνεται η σπατάλη ενέργειας στην κατοικία του και με την βελτίωση ορισμένων συνηθειών, που θα του προτείνει το εξειδικευμένο προσωπικό του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, θα γνωρίζει το ποσό εξοικονόμησης ενέργειας (kWh/έτος) και χρημάτων (€/έτος) που μπορεί να επιτευχθεί υιοθετώντας μια πιο ενεργειακά αποδοτική
συμπεριφορά.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι θα του προταθούν οι βέλτιστες, από οικονομικής πλευράς, επεμβάσεις οι οποίες μπορούν να επιτύχουν την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας του και κατ’ επέκταση η επίτευξη μεγαλύτερων εξοικονομήσεων.

Όπως ανακοινώνει οι Δημότες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να την αποστείλουν μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 η ώρα 12:00, συμπληρώνοντας πως η αποστολή της
αίτησης μπορεί να γίνει μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22667736.

Keywords
Τυχαία Θέματα