Τιτάνιες οι προσπάθειες για την οικονομία και το Κυπριακό, δηλώνει ο Υπ. Συγκοινωνιών

13:12 12/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η Κυβέρνηση καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να μπορέσει ο τόπος να εξέλθει της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει, ενώ συνεχίζει να εργάζεται για λύση του εθνικού προβλήματος και τερματισμό της κατοχής, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος.
Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Πανίκου Δημητρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό,

ο κ. Μητσόπουλος διαβεβαίωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, χειρίζεται αποφασιστικά το εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ξεκάθαρα δηλώνει από τη μια, τη βούληση όλου του λαού για μια έντιμη λύση που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τη διαίρεση και την τουρκική κατοχή και θα επανενώνει τον λαό, τους θεσμούς και το νησί μας. Και από την άλλη καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως όσο έτοιμοι είμαστε για έναν έντιμο και δημιουργικό διάλογο ουσίας, τόσο απορρίπτουμε αποφασιστικά την εμπλοκή σε μια διαδικασία χωρίς διέξοδο, χωρίς προοπτική. Σε έναν διάλογο κωφών, χωρίς ελάχιστη συμφωνημένη βάση που θα είναι γι’ αυτό εκ προοιμίου καταδικασμένος σε ναυάγιο και αποτυχία», είπε ο Υπουργός.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, ατενίζοντας το αύριο με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, παραδίδοντας στις μελλοντικές γενιές μια Κύπρο δυνατή, ελεύθερη και αξιοπρεπή.

Αναφερόμενος στη θυσία του Πανίκου Δημητρίου από τον κατεχόμενο Άγιο Μέμνονα της Αμμοχώστου, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι έχουν περάσει τριάντα εννέα χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του 18χρονου τότε μαθητή από τις αγγλικές δυνάμεις στη Βάση Ακρωτηρίου.
«Ο Πανίκος Δημητρίου δεν δίστασε να προσφέρει τη ζωή και τα νεανικά του όνειρα, θυσία στον βωμό της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, με μοναδικό και ανεκπλήρωτό του πόθο τη δίψα για επιστροφή στο αγαπημένο του χωριό» πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος ότι η απόδοση τιμής σε όσους αυτοβούλως προέταξαν το ανάστημά τους υπερασπιζόμενοι την τιμή και την ακεραιότητα της πατρίδας, αποτελεί διαχρονικό χρέος προς την ιστορία μας, σταθερή υπόμνηση της ανεξόφλητης ευθύνης μας και παντοτινή οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της κυπριακής ελευθερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα