Τις αρχές του Ιχσάν Αλή ασπάζεται το Κίνημα Οικολόγων

13:13 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις αρχές για τις οποίες αγωνίστηκε ο Ιχσάν Αλή ασπάζεται εκ πεποιθήσεως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο θα τιμήσει τη μνήμη του με δεντροφύτευση την Παρασκευή και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του στην Πάφο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, ο Ιχσάν Αλή αντιστάθηκε στον εθνικό διαχωρισμό, την μισαλλοδοξία και το φανατισμό, στα σκληρά χρόνια των διακοινοτικών

συγκρούσεων, στην αρχή της ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο Δρ. Ιχσάν Αλή αγωνίστηκε με αγάπη για το ταλαιπωρημένο και μαρτυρικό νησί μας, το δικό του νησί. Η μοίρα της Κύπρου μας ήταν η κύρια έγνοια του και το απέδειξε υψώνοντας πάντα τη φωνή του προς υπεράσπιση της δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας του νησιού. Ως γνήσιος Κύπριος πίστευε έντονα ότι όλοι οι Κύπριοι ανεξαρτήτως θρησκείας και γλώσσας, πρέπει να ζουν μαζί ειρηνικά με αμοιβαία κατανόηση και φιλία. Ο Δρ. Ιχσάν Αλή ήταν ειρηνοποιός και μεγάλος αγωνιστής της ειρηνικής συμβίωσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σήμερα, σημειώνουν οι Οικολόγοι, όσο ποτέ άλλοτε, αντιλαμβανόμαστε την αξία και τη σημασία των αγώνων αυτού του ανθρώπου, ο οποίος είχε τη διορατικότητα, πρώτος, να συνειδητοποιήσει ότι η Κύπρος είναι ένας πολύ μικρός χώρος για να έχει την «πολυτέλεια» της διαίρεσης και του διαχωρισμού.

Ως Οικολόγοι εκ πεποιθήσεως ασπαζόμαστε τις αρχές για τις οποίες αγωνίστηκε ολόκληρη τη ζωή του ο Δρ. Ιχσάν Αλή. Η πολιτική της συμφιλίωσης, πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αρχών, πρέπει να αποτελεί κατά την άποψη μας βασική επιδίωξη του κάθε Κύπριου πατριώτη που αγωνίζεται να απαλλάξει τη χώρα μας από τα δεινά που προκάλεσε η Τουρκική εισβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα