Ο Ανδρέας Γρηγορίου ζήτησε νομική αρωγή από τη Δημοκρατία

13:03 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, με τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου να ζητεί νομική αρωγή από τη Δημοκρατίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής κατέθεσε στο δικαστήριο αίτημα του πελάτη του για νομική αρωγή από τη Δημοκρατία.
Αιτιολογώντας το αίτημα, ο κ. Πικής ανέφερε ότι τα οικονομικά μέσα του πελάτη του εξαντλήθηκαν και αδυνατεί να συνεχίσει να καταβάλλει αμοιβή για

την υπεράσπισή του.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι το αίτημα, αφού υποβληθεί και γραπτώς, θα εξεταστεί από το δικαστήριο. Εξάλλου, κατά τη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του 2ου  κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, ο δικηγόρος και πρώην αστυνομικός, Βασίλης Μπίσσας.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης, ο οποίος συνεργάζεται με το γραφείο του συνηγόρου υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου, αναφέρθηκε στην μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, την οποία μετακίνησε με άλλα τρία πρόσωπα, για σκοπούς εξέτασης από εμπειρογνώμονα, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από το Ισραήλ.

Όπως είπε ο κ. Μπίσσας, η μοτοσικλέτα σηκώθηκε ελαφρά και ο μπροστινός τροχός της τοποθετήθηκε σε ένα ταψί με άμμο, για σκοπούς εξέτασης του ελαστικού, από τον Ισραηλινό εμπειρογνώμονα.

Δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Ζήνωνας Θεοφάνους, οικοδόμος από τους Εργάτες, ο οποίος ανέφερε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, δε θέλει να μπλέξει και δε θυμάται τίποτε για την υπόθεση.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης του Κρασοπούλη, κήρυξε τον μάρτυρα εχθρικό και κατά την αντεξέτασή του ρωτήθηκε αν συναντήθηκε και συνομίλησε με το Φάνο Χατζηγεωργίου.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι δε θυμάται.

Ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στο μάρτυρα ότι απειλήθηκε από ένοπλο, για να μην παρουσιαστεί και καταθέσει στο δικαστήριο.
Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα ρώτησε αν είναι αλήθεια πως προτάθηκε χρηματικό ποσό στο μάρτυρα, για να προβεί σε δύο καταθέσεις ενώπιον δικηγόρου, στο γραφείο του συνηγόρου υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι δε θυμάται.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 09:00, με νέο μάρτυρα υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα