Την Πέμπτη ψηφίζεται η σύσταση εταιρείας υδρογονανθράκων

16:11 18/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο νόμος για τη σύσταση εταιρείας υδρογονανθράκων, οποίος θα καθορίζει τα προσόντα και τις δυνατότητες, που θα πρέπει να έχει το νέο επταμελές συμβούλιο, το οποίο θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και έξι μέλη, καθώς επίσης θα καθορίζει τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή.
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου ολοκλήρωσαν σήμερα την εξέταση του νομοσχεδίου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστόφορου

είπε πως απαιτείται πλήρης επάρκεια στο αντικείμενο, το οποίο θα διαχειριστούν, καθώς επίσης θα απαιτείται προαπαιτούμενη εμπειρία σε αυτό το συγκεκριμένο τομέα, θα απαιτείται ήθος, εντιμότητα, αξιοπιστία και διαδικασίες τέτοιες, οι οποίες θα είναι πλήρως διαφανείς και θα λαμβάνουν και την έγκριση του Κοινοβουλίου.

«Μπήκαν τέτοιες ασφαλιστικές δικλίδες», δήλωσε, «που επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα συσταθεί μια εταιρεία, που αυτοί που θα τοποθετηθούν εκεί, θα είναι πραγματικά άξιοι της θέσης που θα καταλάβουν».
Επίσης, είπε πως οι θέσεις αυτές θα είναι όλες αμισθί.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης δήλωσε από πλευράς του πως έχει βρεθεί μια λύση στα διαδικαστικά θέματα, που είχαν προκύψει, έτσι ώστε τα προσόντα τόσο του ΔΣ, όσο και του Διευθυντή να μπουν στο νόμο, ούτως ώστε να είναι σε γνώση της Βουλής ποιοι θα λαμβάνουν θέση σε αυτά τα συμβούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα