ΔΗΣΥ: Ερευνητικό πρόγραμμα πρότυπο αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων

15:32 18/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το ερευνητικό πρόγραμμα NARNIA, το οποίο συντονίζεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, επέλεξε να προβάλει ως πρότυπο αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το NARNIA είναι ένα διεπιστημονικό Δίκτυο Αρχικής Κατάρτισης για την ενσωμάτωση νέων προσεγγίσεων στην αρχαιολογία για μελέτη υλικού

της Ανατολικής Μεσόγειου.

Σε δηλώσεις της για το θέμα αυτό, η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Σταυριάνα Κοφτερός είπε πως από τις 862 προτάσεις που υποβλήθηκαν στην κατηγορία Marie Curie Actions, επιλέγηκαν μόνο 63, με το Πρόγραμμα ΝΑRΝΙΑ να εξασφαλίζει την υψηλότερη βαθμολογία και τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, με ποσοστό χρηματοδότησης 100%.

Το NARNIA, είπε η κ. Κοφτερός, είναι η αφορμή δημιουργίας ειδικής ερευνητικής μονάδας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που προσφέρει επιπρόσθετα εκπαιδευτικά προγράμματα σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε η κ. Κοφτερός, πέραν της υψηλής επιστημονικής του αξίας, το ΝΑRΝΙΑ προσφέρει άνω των 20 διδακτορικών και μεταδιδακτορικών υποτροφιών πλήρους απασχόλησης σε ερευνητές, έτσι ώστε οι υπότροφοι να βελτιώσουν τις προοπτικές επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Ο ΔΗΣΥ, είπε, η κ. Κοφτερός, συγχαίρει την ομάδα ακαδημαϊκών και νέων ερευνητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Παράλληλα, τονίζει ότι επιβάλλεται να απλοποιήσουμε διαδικασίες και να δημιουργήσουμε όλες τις υποστηρικτικές δομές που θα επιτρέψουν στην Κύπρο να αξιοποιήσει στο έπακρο τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσα από την επένδυση στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική», κατέληξε η κ. Κοφτερός.

Keywords
Τυχαία Θέματα