Την κοινή μοίρα Κύπρου-Ελλάδας επεσήμαναν Βενιζέλος και Αρχιεπίσκοπος

17:36 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η μοίρα Κύπρου και Ελλάδος είναι κοινή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ”δίνουμε τώρα ένα αγώνα, ο οποίος δεν είναι

απλά και μόνο αγώνας εθνικός, είναι και αγώνας ευρωπαϊκός καθώς οι δύο χώρες είμαστε μέλη της Ευρωζώνης και πρέπει αυτή μας την διάσταση να τη μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και να μην την αποδεχτούμε ως μειονέκτημα”.

Η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε, είναι το μεγάλο και κρίσιμο χαρτί που έχει στα χέρια του ο Ελληνισμός.

”Μια πολύ σημαντική διάσταση της κυριαρχίας είναι πάντα η οικονομική κυριαρχία. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι «είχαμε την χαρά σήμερα να έχουμε τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μαζί μας εδώ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή».

Ο κ. Βενιζέλος, ”πολιτικός καριέρας χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό και τα της Κύπρου. Είχαμε μια όμορφη συνάντηση, άκουσε και τις δικές μας ανησυχίες και εμείς τις δικές τους”, σημείωσε.

Ευχόμαστε, συνέχισε, «η μητέρα πατρίδα μας να πάει καλά γιατί αν δεν πάει καλά η Ελλάδα δεν θα πάμε ούτε εμείς».

Πάντοτε, συμπλήρωσε, στηριζόμασταν στην Ελλάδα, η Ελλάδα πάντοτε μας στήριζε κι είχαμε πάντοτε υπόσταση γιατί μας στήριζε η Ελλάδα. «Εμείς είμαστε τόσο μικρό κράτος που δεν μας υπολογίζει κανείς. Μαζί με την Ελλάδα μας υπολογίζουν. Γι αυτό ευχόμαστε καλές επιτυχίες του κ. Βενιζέλου τόσο στο κόμμα αλλά και στη διεύθυνση εκεί της μητέρας πατρίδας να ανεβαίνει συνεχώς το έθνος μας ούτως ώστε να απολαμβάνουμε κι εμείς”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη θερμή υποδοχή για τις ευχές για τις σκέψεις που τού ανέπτυξε.

”Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις επαφές με τον Μακαριότατο. Η οπτική του γωνία είναι πάρα πολύ κρίσιμη για το Κυπριακό, αλλά όχι μόνο, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι γιατί αυτό που είπε είναι η ιστορική αλήθεια”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα