Πενθήμερη κράτηση σε τέσσερις Αρμενικής καταγωγής

16:32 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον τριών γυναικών αρμενικής καταγωγής και ενός Κύπριου, επίσης, αρμενικής καταγωγής, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Οι τέσσερις γυναίκες συνελήφθηκαν από την Αστυνομία χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν κατά τη διαδικασία ελέγχου ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για την Αρμενία, εντοπίστηκε στις αποσκευές τους μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, αρωμάτων,

ηλεκτρικών ειδών, ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου δήλωσε ότι ”χθες αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας 83χρονη, η οποία θα ταξίδευε στη χώρα της. Υστερα από έλεγχο που έγινε από γυναίκα αστυφύλακα που βρισκόταν καθήκον στο σημείο ελέγχου αποσκευών, εντοπίστηκε στην κατοχή τους, επιμελώς κρυμμένη ποσότητα χρυσαφικών”.

Πρόσθεσε ότι ανακρινόμενη η ύποπτη δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των χρυσαφικών, ενώ κατονόμασε ακόμα δύο γυναίκες, μία 24χρονη και μία 36χρονη ομοεθνείς της, ότι την προμήθευσαν με τα χρυσαφικά.

”Από έλεγχο που ακολούθησε σε μεγάλο αριθμό αποσκευών, που ανήκαν τόσο στην 83χρονη όσο και στις άλλες δύο γυναίκες, που εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου, διαφάνηκε ότι σ’ αυτές υπήρχε μεγάλος αριθμός αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, ειδών ένδυσης και ηλεκτρικών συσκευών στα οποία αναγράφονταν οι τιμές πώλησης, καθώς και τα καταστήματα προέλευσης τους” είπε.

Σημείωσε ότι ”τόσο η 83χρονη όσο και οι άλλες δύο γυναίκες συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας. Επίσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον Κύπριου, αρμενικής καταγωγής, 41χρόνων ο οποίος συνελήφθη για τα ίδια αδικήματα”.

Οι τέσσερις ύποπτοι ανακρινόμενοι αρνούνται την διάπραξη των αδικημάτων και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης τους.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι ”το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στα αδικήματα κλοπής από πρόσωπο. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι πλησιάζουν ανυποψίαστους πολίτες σε πολυσύχναστα σημεία, όπως καταστήματα, εκκλησίες, νοσοκομεία και άλλους χώρους και με περίτεχνο τρόπο κλέβουν από τις τσάντες τους τα πορτοφόλια ή άλλα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους”.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικό, να μην μεταφέρει μαζί του αντικείμενα αξίας ή μεγάλα χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ειδικά σε χώρους όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα