Την ανάγκη βελτίωσης της δικαιοσύνης για ανήλικα άτομα, επισημαίνει η Λ. Κουρσουμπά

19:53 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη βελτίωσης του Συστήματος Δικαιοσύνης που αφορά τα ανήλικα άτομα, υπέδειξε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στην 3η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Σύστημα Δικαιοσύνης Ανηλίκων, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2012.

Η κα. Κουρσουμπά συμμετείχε στη συνάντηση με θέμα “Επενδύοντας στα παιδιά: Διασφαλίζοντας ένα αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης για τους νέους σε περίοδο κρίσης” υπό την ιδιότητα της και ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC).

Η

κα. Κουρσουμπά παρουσίασε τα πορίσματα του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου του ΕNOC που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Juvenile Delinquency – Child Friendly Justice, Structures and Processes for Prevention and Intervention».

Ειδικότερα, η Κύπρια Επίτροπος παρουσίασε τις εισηγήσεις του Συνεδρίου ως προς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με το νόμο, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης, και κατέδειξε την ανάγκη βελτίωσης του Συστήματος Δικαιοσύνης που αφορά τα ανήλικα άτομα.

To ECJJ δημιουργήθηκε το 2009 από το International Juvenile Justice Observatory και σε αυτό μετέχουν άτομα με ειδική γνώση/προσφορά σε θέματα δικαιοσύνης ανηλίκων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κυπρία Επίτροπος διορίστηκε από τον Μάρτιο του 2012 ως επίσημο μέλος του ECJJ.

Στόχος του ECJJ είναι η δημιουργία μιας μόνιμης πλατφόρμας ειδικών στο σύστημα δικαιοσύνης για παιδιά και νέους, για την προώθηση καλύτερης εφαρμογής των διεθνών προτύπων σε εθνικό επίπεδο και για προώθηση θεμάτων που άπτονται του συστήματος δικαιοσύνης για παιδιά και νέους στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα