Τη θέση της Κυβέρνησης για την εξαγγελία Λαγκάρντ, ζητά το ΑΚΕΛ

11:37 17/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση της Κυβέρνησης για την εξαγγελία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για επιβολή νέων φορολογικών μέτρων ύψους 5% του ΑΕΠ, ζητά εκ νέου το ΑΚΕΛ δια του Εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαΐδη.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε

στο θέμα της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, κάνοντας λόγο για «ενδοκυβερνητκό αλαλούμ» και καλώντας τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

«Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στο σχετικό ερώτημα που θέσαμε χθες, επανερχόμαστε στο ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Λαγκάρντ, μέσα από τις οποίες εξαγγέλθηκε η επιβολή νέων, πρόσθετων φορολογικών μέτρων ύψους 5% του ΑΕΠ, και αυτό προτού καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Έθεσε το ερώτημα «ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης απέναντι στην εξαγγελία της κ. Λαγκάρντ για επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων, που θα φτάνουν τα €900 εκ. και θα ισοδυναμούν ουσιαστικά με ένα τρίτο μνημόνιο»;

Επίσης, είπε, «θέλουμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης απέναντι στη δημόσια αμφισβήτηση του ΔΝΤ της βιωσιμότητας του προγράμματος, που οι ίδιοι επέβαλαν με αδίστακτο και πρωτοφανή τρόπο στην Κύπρο».

Ασυναρτησία, αντιφάσεις και προχειρότητα ΔΗΣΥ για Ιατρική Σχολή, βλέπει το ΑΚΕΛ
———————-

Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εξέφρασε την άποψη ότι «η όλη πολιτική συμπεριφορά του Συναγερμού γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύει εξ αντικειμένου το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί». Αναδεικνύει όμως, πρόσθεσε, «ταυτόχρονα, την ασυναρτησία, την προχειρότητα και τις αντιφάσεις που διακρίνουν την πολιτική του ΔΗΣΥ επί του θέματος, αφού δεν πάνε πολλοί μήνες που ο ΔΗΣΥ υπερψήφισε την ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, εγκρίνοντας τον σχετικό προϋπολογισμό».

Διερωτήθηκε ποια είναι «τα πραγματικά κίνητρα του Συναγερμού, αφού είναι γνωστό ότι ήδη λειτουργούν με επιτυχία Ιατρικές Σχολές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στον τόπο μας».

O κ. Λουκαΐδης κάλεσε «τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί του ζητήματος, το οποίο θα κρίνει κατά πόσο στην πράξη όλοι εννοούμε αυτό που επαναλαμβάνουμε συνεχώς, για το πόσο δηλαδή επωφελής είναι η επένδυση στην παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, πέραν των άλλων σημαντικών οφελών για την υγεία και τον τόπο μας συνολικότερα, που θα προκύψουν από τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής».

Ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στους τελειόφοιτους που ρίχνονται από σήμερα στη δοκιμασία των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα