Τη διάνοιξη του δρόμου Αθηένου-Πυροΐου συζήτησε η Επ. Εμπορίου

15:47 8/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την ανακίνηση του ζητήματος διάνοιξης του δρόμου Αθηένου-Πυροΐου, ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό και της συζήτησης για ΜΟΕ έθεσαν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής οι τοπικές Αρχές.

Το θέμα συζητήθηκε το πρωί στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, με τον Πρόεδρό της, Λευτέρη Χριστοφόρου να λέει ότι η κίνηση αυτή θα διευκολύνει τη διέλευση από τη Λευκωσία στη Λάρνακα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιοχής Αθηένου που για σαράντα χρόνια παραμένει καθηλωμένη.

Είπε

ακόμη ότι η Επιτροπή θα κρατήσει το θέμα ανοιχτό, επιδιώκοντας επαφές με αρμοδίους, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, ώστε να επανέλθει σε αναβαθμισμένο επίπεδο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ είπε ότι ενημερώθηκαν από το Δήμο Αθηένου και την Κοινότητα Πυροΐου για τις ενέργειές τους σχετικά με τη διάνοιξη της διόδου, εκφράζοντας στήριξη στις προσπάθειές τους, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

“Εμείς ως Επιτροπή στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Αθηένου μαζί με την Κοινότητα Πυροΐου” κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Δημήτρης Παπαπέτρου δήλωσε από την πλευρά του ότι το θέμα ταλαιπωρεί εδώ και σαράντα χρόνια την περιοχή, ενώ ο εγκλωβισμός της Αθηένου έχει άρει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διάνοιξη οδοφράγματος, αλλά διόδου, ενώ 4 χλμ του δρόμου βρίσκονται σε τουρκοκρατούμενη περιοχή.

“Είναι καιρός το ζήτημα να ανακινηθεί, ενόψει και των συνομιλιών και των συζητήσεων για ΜΟΕ” είπε ο κ. Παπαπέτρου. Συμπλήρωσε ότι για το ζήτημα θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο πλευρές, ενώ προς το παρόν είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αχτίδα φωτός.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Πυροΐου αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν πριν από τρεις εβδομάδες με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, ζητώντας απόδοση του χωριού στους νόμιμους κατοίκους του.

Είπε ότι ο δρόμος εφάπτεται του κατεχόμενου χωριού και πρόσθεσε ότι ανοίγοντας το Πυρόι, θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι και θα ωφεληθεί και η Αθηένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα