Μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας «υιοθετούν» πάρκο

15:35 8/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόθεσή τους να «υιοθετήσουν» το πάρκο που βρίσκεται πίσω από το σχολείο τους, εξέφρασαν στο Δήμαρχο Λάρνακας, οι μαθητές της Γ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλογερά Κ.Α.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι οι μαθητές που συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους στην επίσκεψη τους στον Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον ενημέρωσαν «για την κατάσταση του πάρκου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σχολείο τους, αλλά και την πρόθεση τους να το «υιοθετήσουν», διατηρώντας το σε καλή κατάσταση. Παράλληλα

εισηγήθηκαν όπως ο Δήμος Λάρνακας επιμεληθεί το πάρκο ή ακόμα να το εμπλουτίσει με παιγνίδια εφόσον υπάρχει δυνατότητα».

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει στο παρελθόν ενημερωτικά φυλλάδια και τα μοίρασαν στους κατοίκους της περιοχής, με την παράκληση να διατηρούν το χώρο καθαρό και να μην περνούν με τα κατοικίδια τους για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του πάρκου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας «ευχαρίστησε τα παιδιά την πρωτοβουλία τους, τους συνεχάρη για την πρωτότυπη ιδέα και για τις μέχρι σήμερα ενέργειες τους και τους ανέφερε ότι ο Δήμος θα επιληφθεί του θέματος. Σημείωσε ακόμα ότι η συμβολή των παιδιών στα δρώμενα της πόλης, είναι άκρως σημαντική και βοηθά, όχι μόνο τη Δημοτική Υπηρεσία, αλλά και τους ίδιους, καθιστώντας τους προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και μελλοντικούς ενεργούς πολίτες».

Ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε επίσης ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στενής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βοηθούν ευρύτερα το έργο που επιτελεί η Δημοτική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν εισηγήσεις και γνώμες, που στη συνέχεια θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υλοποίηση έργων».

Keywords
Τυχαία Θέματα