Θετική κατά τον Στουρνάρα η έκθεση ΔΝΤ – Αποκρύπτει την κοινωνική και οικονομική διάλυση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

17:31 7/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θετική χαρακτήρισε σε σχόλιό του μετά από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και ότι ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσει η ελληνική οικονομία είναι ακόμη μακρύς.

Εντελώς διαφορετική άποψη

ως προς την έκθεση του ΔΝΤ διατυπώνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειώνει ότι στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτε ούτε για τον «λάθος πολλαπλασιαστή», δηλαδή τη λάθος «συνταγή», ούτε για την συνευθύνη που το ΔΝΤ έχει για τις καταστροφικές επιλογές που έγιναν. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι οι νύξεις περί νέου «κουρέματος» του χρέους που περιέχονται στην έκθεση δεν δημιουργούν καμία αισιοδοξία, αφού έχει αποδειχθεί ότι χωρίς πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής, το μέτρο ατελέσφορο και προστίθεται ότι όλα όσα αναφέρονται ως επίτευγμα στην έκθεση της ΔΝΤ κρύβουν πίσω από τα ωραία λόγια τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την απαξίωση παραγωγικών υποδομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι τα τρία χρόνια του Μνημονίου είναι χρόνια χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες, κάτι που, όπως τονίζεται, δεν αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ εκτιμά ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος ως προς την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, ότι η πρόοδος ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή είναι εξαιρετική. Αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι συνεχίζει να υπάρχει μια ιδιαίτερα μεγάλη και κοινωνικά επώδυνη ύφεση, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που φαίνεται να το δικαιολογεί ως λογικό αποτέλεσμα ως ένα βαθμό καθώς, όπως αναφέρει, σε χώρες που ανήκουν σε νομισματική ένωση, η αντιμετώπιση ανισορροπιών τέτοιας κλίμακας ενέχει μεγάλα ρίσκα ως προς την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα