Θετική η αποτίμηση της συνάντησης Σαμαρά – Ομπάμα από κυβερνητικά στελέχη

15:03 9/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θετικά αποτιμάται από στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του σε ελληνικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι το συμπέρασμα από την συνάντηση για την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι υπάρχει αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει στην Ελλάδα

για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου τόσο στις ΗΠΑ όσο και από πολλούς στην Ευρώπη υπάρχει συμφωνία στο ότι χρειάζεται αναπτυξιακή διάσταση για την έξοδο από την κρίση, που σημαίνει θέσεις εργασίας, με το θέμα της ανεργίας να απασχολεί τη συζήτηση Ομπάμα – Σαμαρά.

Όπως έγινε γνωστό, επίσης μετά τη συνάντηση στις ΗΠΑ υπάρχει ενδιαφέρον για στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πήρε δήλωση στήριξης στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο, λέγοντας ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων Αθήνας – Ουάσιγκτον ότι μόνο η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα