Ικανοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις επαφές Σαμαρά στις ΗΠΑ

13:23 9/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποιημένος εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης και επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά τα αποτελέσματα της συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον.
Ο Αντιπρόεδρος

της ελληνικής Κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναλυτική και άμεση ενημέρωση για τις συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με την εκτίμηση που κυριαρχεί να είναι ότι οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος με βάση τις συνομιλίες του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον έχει ήδη δώσει κατευθύνσεις στο ελληνικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για κινήσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τη συνέχεια των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Σε ερώτηση όσον αφορά τις συζητήσεις για το Κυπριακό, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών, παρέπεμψαν σε μελλοντική ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα