Θέματα της Λάρνακας συζήτησαν Εταιρεία Τουριστική Ανάπτυξη με τον Υπ. Συγκοινωνιών

15:53 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που άπτονται του Υπουργείου Συγκοινωνιών και τα οποία επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας, συζήτησε αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζο.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «κατά τη

διάρκεια της συνάντησης την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο και αναπληρωτή Πρόεδρο της Εταιρείας Ντίνο Λευκαρίτη και Ανδρέα Λουρουτζιάτη για την πρόοδο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού-Μαρίνας Λάρνακας και ανέφερε ότι αυτό το τριήμερο πραγματοποιούνται εντατικές εργασίες για επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων και θα υπάρξει σχετική κατάληξη μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Φλουρέντζου, η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί πριν το τέλος του έτους».

Προστίθεται ότι «όσον αφορά το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών, για το οποίο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης είχε εκφράσει κατά καιρούς έντονες ανησυχίες για άνιση μεταχείριση του αεροδρομίου Λάρνακας έναντι του αεροδρομίου Πάφου, υπήρξε επαναβεβαίωση δια στόματος Υπουργού, παρουσία και των αρμόδιων υποεπιτροπών του Υπουργείου, ότι τα υπό αναφορά κίνητρα θα ισχύουν επί ίσοις όροις και για τα δύο αεροδρόμια».

Αναφέρεται ακόμα ότι «η αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας πρότεινε προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών την επιτακτική ανάγκη φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από και προς συγκεκριμένους προορισμούς με ιδιαίτερη αναφορά σε αγορές που ενδιαφέρουν τη Λάρνακα όπως είναι ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ουκρανία. Μια τέτοια ενέργεια θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις συγκεκριμένες χώρες. Παράλληλα, προτάθηκε προς το Υπουργείο η ανάγκη επανακαθορισμού των διακρατικών συμφωνιών για τις αεροπορικές συνδέσεις Κύπρου-Ρωσίας. Ο κ. Φλουρέντζος σημείωσε ότι υπάρχει πρόθεση για επίλυση και των δύο υπό αναφορά προβλημάτων».

Όσον αφορά τη μεγάλη καθυστέρηση της υλοποίησης του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (γ’ και δ’ φάσεις) που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυριότερης τουριστικής περιοχής της Λάρνακας, στη συνάντηση «αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί σύντομα συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου, των Κοινοτήτων Βορόκληνης και Πύλας και των επηρεαζόμενων ξενοδοχείων με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «υποβλήθηκε και δια ζώσης προς τον Υπουργό, εισήγηση για αποχαρακτηρισμό του χώρου περιμετρικά του ναυαγίου Ζηνοβία ως Λιμενική Περιοχή. Επ’ αυτού του θέματος, ο κ. Φλουρέντζος σημείωσε ότι ήδη προχωρούν με τη διερεύνηση των σχετικών νομικών σημείων προς επίλυσή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα