Θέματα περιβάλλοντος συζήτησαν ΓΔ ΥΠ. Γεωργίας και Ούγγρος Υφυπουργός

16:53 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε θέματα περιβάλλοντος, συζήτησαν μεταξύ άλλων η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αίγλη Παντελάκη με τoν Υφυπουργό για θέματα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας Zoltan Illes.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η κα Παντελάκη είχε σήμερα, στο γραφείο της, συνάντηση με τoν κ. Illes, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Κύπρο Balazs Botos.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση εκτός από τα θέματα Προεδρίας συζητήθηκε η επερχόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, σε συσχετισμό με τον χειρισμό θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών με την ενδεχόμενη αναβάθμιση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP).

Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτων και διατήρησης της φύσης.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε όπως προωθηθεί η σύναψη συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων των δύο χωρών για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμόνων στον ευρύ τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα