Θα περικόψει και τους 13ους μισθούς το Υπ. Οικονομικών;

21:32 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή για το ενδεχόμενο περικοπής του 13ου μισθού από τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ερωτηθείς για το θέμα στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

«Εγώ δεν μπορώ να το πω ξεκάθαρά, απλώς λέω και επαναλαμβάνω ότι οτιδήποτε μέτρο και να αποφασιστεί, αυτό το μέτρο θα συζητηθεί μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους», ανέφερε ο κ. Σιαρλή απαντώντας αν το θέμα του 13ου βρίσκεται εντός ή εκτός συζήτησης.

Διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εξαγγείλει μέτρα, ο κ. Σιαρλή είπε ότι αυτό που έχει πει

είναι ότι πάραυτα θα ληφθούν κάποια μέτρα από τη στιγμή που είναι γνωστή η παρέκκλιση από τον στόχο του προϋπολογισμού, η οποία είναι κάτω από 1%.

Είπε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι θα προηγηθεί «συζήτηση, συζήτηση και πάλι συζήτηση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους έτσι ώστε αυτό το οποίο θα επιτύχουμε να είναι το καλύτερο υπό τις σημερινές συνθήκες».

«Επομένως κανένα μέτρο δεν έχει συζητηθεί ούτε και είναι θέμα προς συζήτηση αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι θα πρέπει προηγηθεί συζήτηση επί του θέματος», ανέφερε.

Ο κ. Σιαρλή επανέλαβε ότι υπάρχουν τα χρήματα για να ικανοποιηθεί ο στόχος για 2,5% έλλειμμα το 2012, το οποίο πολύ χονδρικά είναι της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου.

Αυτό το ποσό, είπε, συμπεριλαμβάνεται στο δημόσιο χρέος για αυτό και το δημόσιο χρέος είναι σχετικά πιο ψηλό φέτος απ’ ότι ήταν πέρυσι, απλώς και μόνο γιατί έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για να καλυφθεί το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την απόφαση λήψης μέτρων, ο κ. Σιαρλή είπε ότι οποιαδήποτε μέτρα συζητηθούν και αποφασισθούν αυτά θα είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους για τον οποίο πολλές φορές δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, είναι όταν η συζήτηση παρατραβά ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση για διάφορους λόγους στη λήψη των μέτρων.

Ανέφερε επίσης ότι παρόλο που η παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό του 2,5% είναι μικρή, εντούτοις θα πρέπει να ληφθούν μέτρα γιατί στην ουσία παραμένει περίπου μισός χρόνος για την υλοποίηση οποιονδήποτε μέτρων, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι θα έχει τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους μετά τις 2 Μαΐου, όταν θα επιστρέψει από τις επαφές τους στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το θέμα λειτουργίας ή όχι καζίνο στην Κύπρο, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει το θέμα και υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα