Ευρωπαϊκά θέματα και Κυπριακή Προεδρία συζήτησαν Ομήρου και Μαρκοπουλιώτης

21:07 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευρωπαϊκά θέματα με επίκεντρο την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012, συζήτησαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Μετά την συνάντηση στα γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου σε δηλώσεις

του στο ΚΥΠΕ είπε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την επερχόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία και βέβαια εξέφρασα την αισιοδοξία μας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με όλα τα συντεταγμένα της όργανα προετοιμάζεται για μια επιτυχή προεδρία».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «η αισιοδοξία μας στηρίζεται στο γεγονός ότι και ο κρατικός μηχανισμός αλλά και το πολιτικό προσωπικό έχουν μια μακρά εμπειρία σε θέματα διεθνών διοργανώσεων, θα έλεγα εξαιτίας και του κυπριακού προβλήματος, τα τελευταία 38 χρόνια, με δεδομένη την ανάγκη να διαφωτίζουμε την διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα για το Κυπριακό, είμαστε μια εξωστρεφής χώρα».

Οπως είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, «ελπίζω, εύχομαι, έχω και την βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαδραματίσει ως προεδρεύουσα χώρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ρόλο του επιδέξιου διαμεσολαβητή με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνικά ευαίσθητη, κοινωνικά αλληλέγγυα».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι την κυπριακή προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα απασχολήσουν «βεβαίως θέματα που αφορούν την περιοχή μας, μια περιοχή εξόχως κρίσιμης γεωγραφικής στρατηγικής σημασίας, με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την Αραβική Ανοιξη με στόχο την σταθερότητα, την ασφάλεια και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ευχήθηκε στον κ. Μαρκοπουλιώτη «κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει».

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης στις δικές του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι η συζήτησή του με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ επικεντρώθηκε σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και κυρίως στην προεδρία από την Κυπριακή Δημοκρατία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οπως είπε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, «είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ τις δικές μας τις αντιλήψεις, εννοώ ως Κομισιόν, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο τις δικές μου αλλά και ενός κλιμακίου υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχαν συζητήσεις με την ομάδα του Επικεφαλής για Ευρωπαϊκά Θέματα, Υφυπουργού, Ανδρέα Μαυρογιάννη».

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης είπε ότι έχει ιδίαν εκτίμηση, «ότι υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία, η οποία ελπίζουμε να ευοδωθεί σε μια πάρα πολύ καλή προεδρία για την Κύπρο το οποίο είναι σημαντικό να υπάρξει μια καλή προεδρία γιατί θα μπορέσει αυτό το πράγμα να δημιουργήσει ένα πολιτικό κεφάλαιο το οποίο η Κύπρος θα μπορεί να χαίρεται σε χρόνια που θα έρθουν μετά από την 31η Δεκεμβρίου του 2012».

Εξέφρασε επίσης την διαθεσιμότητα και ετοιμότητα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για ενημερωτικές δράσεις, όπως άλλωστε οφείλουμε, τόσο προς το σύνολο του κυπριακού λαού αλλά και πιο συγκεκριμένα

Keywords
Τυχαία Θέματα