Θα καταβληθεί προσπάθεια για πραγματική εξυγίανση των ΚΑ, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ

17:09 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση, εκ μέρους του συνόλου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), ότι θα καταβληθεί μια ύστατη αποφασιστική προσπάθεια για να ανακοπεί η πορεία της εταιρείας προς την καταστροφή και να τεθεί σε πορεία πραγματικής εξυγίανσης κι ανάπτυξης, εκφράζει σε μήνυμά του προς το προσωπικό του κρατικού αερομεταφορέα ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ Τώνης Αντωνίου.

Ταυτόχρονα, εκφράζει την πεποίθηση ότι με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΔΣ της εταιρείας τα τελευταία 24ωρα, ”εντός των προσεχών λίγων ημερών θα ανοίξει ο δρόμος για ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας

Κυβέρνησης – Συντεχνιών και εφαρμογής ταυτόχρονα, σημαντικών προνοιών του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης”.

“Συνειδητοποιούμε το μέγεθος της ευθύνης που έχει πέσει στους ώμους μας και μας υπαγορεύει να βγάλουμε από τα αδιέξοδα αυτό τον πολύπαθο οργανισμό, προσφέροντας του πνοή και μέλλον” και “διαισθανόμαστε και τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε”, αναφέρει ο κ. Αντωνίου, διαβεβαιώνοντας ότι “δεν θα οπισθοχωρήσουμε” και “θα εργαστούμε νυχθημερόν για να πετύχουμε την αποστολή μας”.

Στο μήνυμά του προς το προσωπικό, ο κ. Αντωνίου αναφέρει επίσης ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αποτελούν “εθνικό κεφάλαιο, μια ζωτική αναγκαιότητα για τον τόπο μας και με βάση την ξεκάθαρη εντολή που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη”, όπως αναφέρει, “θα κάνουμε το παν για να επιβιώσουν και να μπουν σε σταθερή και υγιή πορεία ανάπτυξης”.

“Πρέπει αυτή η εταιρεία τάχιστα να σταθεί στα δικά της πόδια και να καταστεί οικονομικά αυτόνομη. Αυτή η επιλογή είναι για μας μονόδρομος”, σημειώνει.

Ο νέος επικεφαλής των ΚΑ αναφέρει ότι “η κατάσταση της εταιρείας υπαγορεύει την εφαρμογή άμεσων μέτρων προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και κυρίως για να σταματήσει η ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία”, προσθέτοντας ότι “το εργασιακό ζήτημα και η επίλυση του προβάλλει ως ύψιστη προτεραιότητα”.

Ο κ. Αντωνίου καλεί το προσωπικό να παραμείνει ψύχραιμο και να επιδείξει “πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα την κρίσιμη αυτή περίοδο”, σημειώνοντας ότι “η ταχύτητα στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων είναι αναγκαία για να κινηθούν τα λιμνάζοντα νερά”.

“Η ολιγωρία, οι παλινδρομήσεις, η αδράνεια, η αναβλητικότητα δεν έχουν θέση. Με τη δική σας συνεισφορά και συμβολή, ακόμη και με υπερβάσεις, θα δουλέψουμε όλοι μας συλλογικά και συντονισμένα για να ξαναφέρουμε πίσω τη χαμένη ελπίδα”, προσθέτει.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, όπως αναφέρει, “πρέπει να επανακτήσουν την αίγλη τους, να ενδυναμώσουν το όνομα και το κύρος τους στην αγορά, να ενισχύσουν την εμπορική αξιοπιστία τους που δυστυχώς έχει τρωθεί”.

“Αυτό δεν πετυχαίνεται με ευχολόγια αλλά με σκληρή και δημιουργική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, που ο καθένας μας επιβάλλεται να προσφέρει”, καταλήγει στο μήνυμά του προς το προσωπικό των ΚΑ ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα