Β. Παπαδόπουλος:ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση Χριστόφια ευθύνονται για την οικονομική κρίση

16:45 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ προκαλεί όταν, την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά από τη χειρότερη οικονομική κρίση που επέφερε η πενταετής διακυβέρνησή του, επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες του στη σημερινή Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ.

Επιστρατεύει προς τούτο, επιλεκτικά, αποσπάσματα δηλώσεων από την Ελλάδα

και την Ευρώπη, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ας μην κουράζεται να ανατρέχει για εξιλέωση τόσο μακριά,» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στην απάντησή του στον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Σταύρο Ευαγόρου, προσθέτοντας ότι “ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία που βιώνουμε. Είναι το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση Χριστόφια που εγκατέλειψαν τη χώρα επί δύο συναπτά έτη, στην τύχη της και μετά από 21 υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας που την έφεραν εκτός αγορών”.

Καθυστέρησαν να αποταθούν στο Μηχανισμό Στήριξης και όταν το έκαναν, συνέχισε, κωλυσιεργούσαν για να περάσουν οι Προεδρικές Εκλογές.

Είναι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, είπε, που η Λαϊκή Τράπεζα φορτώθηκε με εννέα και πλέον δισεκατομμύρια ELA.

“Ας ανατρέξει το ΑΚΕΛ στις καταθέσεις των Υπουργών Οικονομικών της διακυβέρνησης Χριστόφια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, αλλά και στη συγκλονιστική ομολογία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι κρατούσαν στον αναπνευστήρα με ELA τη Λαϊκή Τράπεζα, για να περάσουν οι εκλογές και να την παραδώσουν στους επόμενους”, σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το κούρεμα των καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου επιβλήθηκε στη χώρα εκβιαστικά, μετά τους ολέθριους χειρισμούς του ΑΚΕΛ οι οποίοι οδήγησαν τα πράγματα στο απροχώρητο αφήνοντας την Κύπρο χωρίς επιλογές.

Εξάλλου, συμπλήρωσε, το κούρεμα ήταν απόρροια της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που η Κυβέρνηση Χριστόφια συνομολόγησε με την Τρόικα, ενώ ο ευρωπαϊκός κανονισμός για bail-in στις τράπεζες ως επιλογή θεραπείας, προωθήθηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα