Τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου έθεσαν εκπαιδευτικοί στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

19:48 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αγωνία για το δημόσιο σχολείο αλλά και θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο, τόσο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συζήτησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ σε συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τα στελέχη του κόμματος που ασχολούνται με θέματα παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου ανέφερε μετά τη συνάντηση

ότι η αγωνία για το δημόσιο σχολείο είναι κοινή.

«Από πλευράς μας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θέσαμε τα προβλήματα και τα διαρθρωτικά αλλά και αυτά που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ζητήσαμε και την παρέμβαση του ΔΗΣΥ για να προωθηθούν αυτά τα προβλήματα», ανέφερε.

Όπως είπε πρόκειται για τα προβλήματα που αφορούν τον διορισμό των εκτάκτων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών, τα προβλήματα από το πάγωμα των θέσεων και τα προβλήματα μονιμοποίησης κάποιων εκπαιδευτικών. Συζητήθηκαν επίσης προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα στο σχολείο, με το βασικότερο την αύξηση του αριθμού των παιδιών που χρειάζονται στήριξη και συσσίτιο μέσα στο σχολείο.

Σε παρατήρηση ότι τα περισσότερα από αυτά τα θέματα τα χειρίζεται η Τρόικα, ο κ. Πολυβίου είπε ότι το θέμα του παγώματος των θέσεων δεν έχει άμεση σχέση με την Τρόικα, αλλά έχει ληφθεί μια απόφαση από την Βουλή στα πλαίσια οικονομικής περισυλλογής.

«Εκεί έχουμε συζητήσει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις τις οποίες ανέλαβε ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΔΗΣΥ να μελετήσουν και όταν τεθεί το θέμα να δουν πώς θα το εξετάσουν», ανέφερε.

Από πλευράς ΔΗΣΥ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι άκουσαν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς και του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Εμείς αναλάβαμε τη δέσμευση να συμπεριφερθούμε με κοινωνική ευαισθησία πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το κρίσιμο των καιρών και τα άδεια ταμεία του κράτους», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι μίλησαν για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο μοντέλο όσον αφορά «την εκπαίδευση των παιδιών μας, των αυριανών ηγετών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Κι είναι σε εκείνο το σημείο που θεωρούμε εμείς και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για να ενισχύσουμε τις υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις υποδομές της γνώσης, της έρευνας της καινοτομίας, των πράσινων, των νέων επαγγελμάτων», ανέφερε προσθέτοντας ότι σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να δοθεί το βάρος από εκπαιδευτικές οργανώσεις, γονείς, μαθητές και πολιτική εξουσίας.

Ανέφερε, τέλος, ότι «αν το πιστέψουμε, εμείς στον ΔΗΣΥ πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα