Τα προβλήματα της οικονομίας συζήτησαν Διοικητής ΚΤ – ΓΓ ΑΚΕΛ

16:43 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας μπορούν να ξεπερασθούν με τους χειρισμούς που ήδη γίνονται και θα συνεχίσουν, με τη συνεργασία κομμάτων-Κυβέρνησης και το σημαντικό είναι να ξεπερασθούν τα προβλήματα και όχι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, δήλωσε σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στο Μηχανισμό Στήριξης, αλλά με όρους οι

οποίοι δεν θα είναι δυσμενείς για την οικονομία.

Ο Διοικητής της ΚΤ προέβη σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του ΑΚΕΛ για τους προβληματισμούς που άκουσε από τον κ. Δημητριάδη, για διάφορα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την κυπριακή οικονομία και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεργασθεί μαζί του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως ”πολύ ουσιαστική”, τη συνάντηση που είχε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, στη Λευκωσία, με το Διοικητή της ΚΤ και τον Σπύρο Σταυρινάκη, συνεργάτη του κ. Δημητριάδη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν, όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”απόψεις γύρω από τα ζητήματα της κυπριακής οικονομίας και όχι μόνον”.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας μπορούν να ξεπερασθούν με τους χειρισμούς που ήδη γίνονται και που θα συνεχίσουν να γίνονται, καθώς και με την αγαστή συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων και της Κυβέρνησης.

”Το σημαντικό”, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, ”είναι να ξεπερασθούν τα προβλήματα της οικονομίας και ο τρόπος, με τον οποίο θα ξεπερασθούν, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία”.

”Δεν αποκλείουμε”, πρόσθεσε, ”το ενδεχόμενο να προσφύγουμε στο Μηχανισμό, αλλά με όρους οι οποίοι δεν θα είναι δυσμενείς για την οικονομία”.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση του τέως μη Εκτελεστικού Προέδρου της Τράπεζας Μαρφίν Λαϊκή, Ανδρέα Βγενόπουλου, για την έλευση στην Κύπρο του οίκου Blackrock προκειμένου να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως δεν θεωρεί ”ότι θα μας καθοδηγήσει ο κ. Βγενόπουλος για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διερεύνηση όλων αυτών των ζητημάτων, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν βέβαια”.

”Η δική μας η άποψη είναι ξεκάθαρη”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως ”η Κεντρική Τράπεζα είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός στην Κύπρο και θα πρέπει να προχωρήσει στη διερεύνηση, στη βάση των σχεδιασμών, τους οποίους η ίδια θα κάνει”.

”Από εκεί και πέρα”, συνέχισε, ”όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει στη δική της διερεύνηση για αυτά τα ζητήματα και θα καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα”.

”Κανένας δεν φοβάται και, τουλάχιστον, εμείς δεν φοβούμαστε ούτε ανησυχούμε από την κάθοδο του οποιουδήποτε οργανισμού έχει εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν είναι ο κ. Βγενόπουλος ο αρμόδιος για να μας καθοδηγήσει για το πώς θα λειτουργήσουμε”, είπε

Ερω

Keywords
Τυχαία Θέματα