Τα καθήκοντα του Ντάουνερ ολοκληρώθηκαν λέει η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα

21:15 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Για διπλοπροσωπία των ΗΕ στο Κυπριακό έκανε λόγο ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα, Χουσείν Οζγκιουργκιούν λέγοντας ότι «ο κ. Ντάουνερ έχει ολοκληρώσει τα καθήκοντά του. Πλέον ας μην έρχεται άσκοπα στο νησί. Γιατί συμπεριφέρεται διπλοπρόσωπα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν μιλούσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την εκλογή του δεν μπόρεσε να πει ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει επί εποχής Ερογλου – Χριστόφια,

ενώ επέκρινε μερίδα εντός του ψευδοκράτους που προσπάθησε να ρίξει την αδιαλλαξία στον Ντερβίς Έρογλου με διάφορες δικαιολογίες, όπως είπε.

Ο αρχηγός του ΚΕΕ κατηγόρησε το «συγκυβερνών» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το χρώμα και το όνομά του από το 70 στο 80, αλλά και την ιδεολογία του και διερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί ένα κόμμα που τα αλλάζει όλα. «Ξέχασε το σύνθημα ‘η μεγαλύτερη αξία είναι η δουλειά’. Δέστε αυτούς που ομοιάζουν περισσότερο στο νότο, το ΑΚΕΛ. Αλλαξε το όνομά του; Αλλαξε τη σημαία του; Ή μήπως άλλαξε την ιδεολογία του; Όλα είναι ίδια».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κρίση μεταξύ του ΡΤΚ και του ΔΚ – ΕΔ στην «κυβέρνηση» αυξάνεται μέρα με τη μέρα, υποστηρίζοντας ότι η βάση του ΚΕΕ απευθύνει στην ηγεσία του κόμματος έκκληση για ενότητα και να γίνουν μαζί εξουσία. Να σημειωθεί ότι στον τ/κ Τύπο υπάρχουν το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα και άρθρα περί σεναρίου συνένωσης του ΚΕΕ με το ΔΚ και αυτόνομης νομής της εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα