Σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου

19:42 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, (του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη), στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά,

με επίκεντρο τις διαφωνίες όσον αφορά το φόρο ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς και τη συζήτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ενόψει της έλευσης της τρόικας.
Στόχος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση, προκειμένου να μη διακυβευθεί η συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι στο οποίο φαίνεται να συναινούν και οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι.
Πριν τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το πώς θα εκφραστούν οι θέσεις του κόμματος. Το ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, «ενέκρινε ομόφωνα» τις θέσεις του κ. Βενιζέλου στα ζητήματα που τέθηκαν και αφορούν τόσο το τέλος ακινήτων όσο και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να επιμένει στην άποψή της να σταματήσει να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Το θέμα ετέθη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, παράλληλα και με τις εξελίξεις στην Κύπρο και αναμένεται η θέση του κ. Κουβέλη, στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα