Σύσκεψη στις 20.00 πολιτικών αρχηγών καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

18:48 23/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε για τις 8 απόψε τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη κλιμάκιο και κλιμάκιο της Τρόικας, όπου παρακάθεται σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, από κυπριακής πλευράς, παρακάθονται ο Υπουργός Οικονομικών

Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Στο μεταξύ, ήδη άρχισαν να μεταβαίνουν στο Προεδρικό και οι πολιτικοί αρχηγοί, για την έκταση σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου με κούρεμα των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ. Το ποσοστό του κουρέματος υπολογίζεται γύρω στο 25%.

Το σενάριο για κούρεμα καταθέσεων σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα απομακύνεται λόγω νομικών κωλυμάτων, καθώς όπως έχει λεχθεί, τραπεζικά ιδρύματα θα καταχωρούσαν αγωγές εναντίον της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα