Νεοφύτου: Την Κυριακή θα κλείσει το ζήτημα που αφορά τον τραπεζικό τομέα

18:02 23/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένα ένα τα θέματα ξεκαθαρίζουν, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αύριο θα κλείσει το ζήτημα που αφορά τον τραπεζικό τομέα οριστικά στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις εξερχόμενος από το ΥΠΟΙΚ όπου παρέστη σε σύσκεψη με τον Υπουργό, Μιχάλη Σαρρή ανέφερε ότι «είμαστε σε έναν πάρα πολύ σωστό δρόμο», πρέπει να δώσουμε τέρμα σιγά σιγά στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κούρεμα

των καταθέσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί νέο νομοσχέδιο και πως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να χρειάζεται επιπρόσθετη ρύθμιση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης εξερχόμενος επίσης του ΥΠΟΙΚ είπε ότι ελπίζει να έχουν θετική κατάληξη οι διαβουλεύσεις. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμη εξέφρασε κι αυτός την ελπίδα να υπάρξει θετική κατάληξη σήμερα. Ωστόσο, σημείωσε, (η συμφωνία) θα πρέπει να περάσει κι από το Γιούρογκρουπ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου, Γιάννης Κυπρή δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και δεν γνωρίζουν αν θα καταλήξουν σήμερα.

Στο ΥΠΟΙΚ είχε μεταβεί νωρίτερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη κι αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα