Σύσκεψη όλων των αρμόδιων αρχών για τον Ερχάν Αρικλί εισηγείται η Αστυνομία

12:39 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία έχει ενημερώσει το Γενικό Εισαγγελέα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και άλλες αρμόδιες αρχές σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου στο Κιργιστάν να αφεθεί ελεύθερος ο Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είχε συλληφθεί στη χώρα αυτή ως ύποπτος για το φόνο του Τάσου Ισαάκ το 1996. Η Αστυνομία εισηγείται, επίσης, τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή

όλων των αρμοδίων για συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης όσον αφορά τις επόμενες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του θέματος, σύμφωνα με δήλωση στο ΚΥΠΕ της Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείο Αστυνομίας Λευκής Σολομώντος.

Η κ. Σολομώντος ανέφερε πως «στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012 ενημερωθήκαμε από την INTERPOL Κιργιστάν ότι οι αρχές της χώρας είχαν εντοπίσει έναν από τους οκτώ  υπόπτους για τον φόνο του Τάσου Ισαάκ το 1996, για τους οποίους υπάρχουν διεθνή εντάλματα σύλληψης».  Η Interpol Κιργιστάν πρόσθεσε, “ζητούσε όπως τους αποστείλουμε φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό”.

Οπως είπε η κ. Σολομώντος “από πλευράς μας  αποστείλαμε  φωτογραφίες του εν λόγω ύποπτου, αφού δεν είχαμε διαθέσιμα αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Στη συνέχεια,  αποστείλαμε το διεθνές ένταλμα σύλληψης του εν λόγω προσώπου μεταφρασμένο στη ρωσική γλώσσα, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “στις 18 Σεπτεμβρίου η Ιντερπόλ Κιργιστάν μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συνελήφθη  βάσει της Ερυθράς Αγγελίας, που είχε εκδοθεί μετά από δικό μας αίτημα σε σχέση με το φόνο του Ισαάκ”.

Ωστόσο, ανέφερε, με σημερινό μήνυμα της Ιντερπόλ Κιργιστάν η Αστυνομία Κύπρου ενημερώθηκε ότι το Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε χθες, 19 Σεπτεμβρίου, κατά της σύλληψης του υπόπτου, επικαλούμενο διάφορους λόγους για την απόφασή του.

“Για το θέμα, έχουμε ενημερώσει το Γενικό Εισαγγελέα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και άλλες αρμόδιες αρχές και  έχουμε εισηγηθεί τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων για συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης όσον αφορά τις επόμενες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας”, κατέληξε η κ. Σολομώντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα