Συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν, δηλώνει ο Έρογλου

17:18 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η «ε/κ διοίκηση» υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη, θεωρεί ως μη γενόμενες τις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, υποστήριξε ο Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο πρέπει να έχουν στα χέρια του ένα χρονοδιάγραμμα. «Δυστυχώς, η απέναντι πλευρά, θεωρώντας ως μη

γενόμενες τις διαπραγματεύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, νομίζει ότι θα αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις».

Ο Έρογλου είπε πως οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν πέντε χρόνια πριν έχουν πετύχει ορισμένη πρόοδο και προσεγγίσεις. «Εάν θέλετε να τα ξεκινήσετε όλα απ’ την αρχή, αυτό θα προκαλέσει δυσκολία».

Οι υφιστάμενες συνομιλίες εδράζονται σε μια βάση, αλλά σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι τα βήματα που έγιναν στις διαπραγματεύσεις δεν έγιναν, πρέπει να αναζητήσουμε νέα βάση. «Η σκέψη μας είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε στην υφιστάμενη βάση, δεν μπορούμε;».

Η επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ο κ. Έρογλου, στοχεύει στο να δώσει νόημα στο εάν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν και εάν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με ανοικτό τέλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι δεν έμεινε θέμα που δεν έχει συζητηθεί στο Κυπριακό και σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση μπορούμε να φτάσουμε σε λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα