Συνέρχεται στη Λεμεσό η έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΕΛΚ

14:06 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνέρχεται την Παρασκευή στην Λεμεσό η έκτακτη σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ και
υποψηφίου στις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι τέτοιες σύνοδοι σπάνια πραγματοποιούνται εκτός Βρυξελλών και πρόσθεσε ότι η σύνοδος της Λεμεσού «συνέρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική περίοδο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κύπρο».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την σύνοδο αφορούν: α) Την στρατηγική του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και β) το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ το οποίο θα καθορίσει τον προϋπολογισμό και τις προτεραιότητες της Ένωσης για το διάστημα 2014-2020.

Στην σύνοδο θα παραστούν μεταξύ άλλων: ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Πρόεδροι των κομμάτων από χώρες της ΕΕ που ανήκουν σ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων ηγετών κρατών μελών της Ένωσης, όπως η καγκελάριος της Γερμανίας, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι τόσο κατά τη διάρκεια της συνόδου, όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις «θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τα σημαντικά θέματα, που αφορούν την Κύπρο με έμφαση στην αλληλεγγύη που αναμένουμε από τους εταίρους μας τόσο στο Κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Ο Ν. Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολυσήμαντη την σύνοδο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «θα είναι απόλυτα επιτυχής και θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής που θα τοποθετεί την Κύπρο στην καρδιά της Ευρώπης», όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα