Συνελήφθηκε Πολωνός στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 17,5 κιλά κάνναβη

18:05 9/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση 36χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στις αποσκευές του 36χρονου κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας από χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 17 αεροστεγώς συσκευασμένα σακούλια τα οποία περιείχαν 17.5 κιλά κάνναβης.

Ακολούθως, ο 36χρονος παρουσιάστηκε ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας,

το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του.

Η ΥΚΑΝ Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του, ο Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της ΥΚΑΝ Λάρνακας Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι «σε έλεγχο που έγινε μισή ώρα περίπου μετά τα μεσάνυκτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε Ευρωπαίο υπήκοο, διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε απελαθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και ήταν απαγορευμένος μετανάστης. Σε έρευνα που ακολούθησε στις αποσκευές του στην παρουσία και τελωνειακών λειτουργών διαπιστώθηκε ότι αυτός έφερε περίπου 17μιση κιλά ναρκωτικών εντός της τσάντας του».

Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών».

Ερωτηθείς τι είδους ναρκωτικά μετέφερε και πώς ήταν συσκευασμένα στην αποσκευή του υπόπτου, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «πρόκειται για κάνναβη. Τα ναρκωτικά ήταν σφραγισμένα σε ειδικές συσκευασίες έτσι ώστε κατά τον έλεγχο που διενεργείται στο εξωτερικό να μην γίνουν αντιληπτά».

Ερωτηθείς κατά πόσον αναζητούνται συνεργοί του στην Κύπρο, απάντησε πως «ο ύποπτος έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να συνεργάζεται» με την Αστυνομία.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο συλληφθείς δρούσε μόνος του ή είχε συνεργάτες, είπε πως «αυτό είναι αντικείμενο της έρευνας, αλλά εύλογα πιστεύουμε ότι σίγουρα θα είχε κάποιους συνεργούς στη Δημοκρατία. Εν πάση περιπτώσει έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι εξετάζονται και ένας από τους ισχυρισμούς που έδωσε είναι ότι τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν για κατανάλωση εντός των ελεγχομένων περιοχών της Δημοκρατίας, αλλά στις κατεχόμενες περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα