Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ελλάδα

18:33 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε για πέμπτη μέρα σήμερα, η απεργία των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας, που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ αύριο οι κινητοποιήσεις γενικεύονται και στις υπόλοιπες συγκοινωνίες

της ελληνικής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Αύριο στις 11πμ έχει προγραμματιστεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η διοίκηση του μετρό έχει ήδη προσφύγει στο δικαστήριο απαιτώντας τερματισμό της απεργίας. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις στο θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Θαυμάστε ταχύτητα: Η αγωγή κατατέθηκε στις 10:50, η συζήτηση της ορίστηκε για τις 14:30, η επίδοσή της συντελέστηκε με επίδοση στις 11:20. Σεβόμαστε τα μέλη μας. Αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στη δίκη που άνοιξε η εργοδότρια. Πότε να βρούμε και να συνεννοηθούμε με τους δικηγόρους μας, πότε να ενημερωθούν, να γράψουν προτάσεις, να οργανώσουν στοιχειωδώς τον αντίλογο».

Σε ανακοίνωση του αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ, αναφέρει ότι η απεργία δεν έχει «συντεχνιακά» χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στη ΣΤΑΣΥ». Όπως προσθέτει στην ανακοίνωση του το Σωματείο «για να μην επαναλαμβάνουμε όλα τα ευκόλως εννοούμενα ή όλα όσα κατά καιρούς σας έχουμε γνωστοποιήσει: Προειδοποιούμε για τελευταία φορά την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση ότι, εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας, να αγνοεί τις πρόσφατες δεσμεύσεις από πλευράς Κράτους με τους εργαζόμενους, που δεν είναι άλλες από την εφαρμογή των ΣΣΕ, είναι βέβαιο ότι ο Ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει αν δε βρεθεί πολιτική λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα