Τριάντα επτά νεκροί όμηροι και επτά αγνοούμενοι στην Αλγερία

18:10 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 37 ξένοι εργαζόμενοι είναι νεκροί ως αποτέλεσμα του περιστατικού ομηρείας σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ενώ επτά άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Αμπντελμαλέκ Σελάλ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ο κ. Σελάλ ανέφερε επίσης ότι η επίθεση είχε συντονιστεί από Καναδό υπήκοο.

«Ένας Καναδός ήταν μεταξύ των ενόπλων. Συντόνιζε την επίθεση», είπε, προσθέτοντας ότι οι εισβολείς είχαν

απειλήσει να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, πηγή ασφαλείας της Αλγερίας είχε δηλώσει στο Reuters ότι έγγραφα που βρέθηκαν στα νεκρά σώματα δύο εκ των ενόπλων, υποδηλούν ότι είναι Καναδοί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά είπε ότι προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για το θέμα, αλλά αναφέρθηκε σε πιθανή εμπλοκή μόνο ενός Καναδού υπηκόου.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας των εγκαταστάσεων, η οποία έληξε με επιχείρηση των αλγερινών δυνάμεων το Σάββατο, σκοτώθηκαν 29 ισλαμιστές και συνελήφθησαν 3.

Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ιάπωνες, Νορβηγοί, Φιλιππινέζοι και Ρουμάνοι εργαζόμενοι είναι νεκροί ή αγνοούνται μετά από την επίθεση .

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή στην Ιαπωνία είχε δηλώσει ότι η Αλγερινή Κυβέρνηση ενημέρωσε το Τόκυο για το θάνατο 9 Ιαπώνων. Έξι άτομα από τις Φιλιππίνες πέθαναν και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Μανίλα.

Ο Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης της Νορβηγίας Χάικι Χόλμαας ανέφερε ότι και ο πατριός του, Τόρε Μπεχ, βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων που αναμένεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο κ. Μπεχ ήταν ο διευθυντής των εγκαταστάσεων εκ μέρους της Νορβηγικής εταιρείας Statoil.

Keywords
Τυχαία Θέματα