Συνεχιζονται για δεύτερη μέρα οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

11:05 20/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συγκέντρωση, στο Σύνταγμα αυτή τη φορά, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας και ύστερα από τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια. Από πλευράς του το ΠΑΜΕ συμμετέχει

στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής.

Η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει, όπως και οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις από τους γιατρούς του ΙΚΑ, τους δικηγόρους, τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, τους μηχανικούς του Δημοσίου, τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, τους εφοριακούς και τελωνειακούς, καθώς τους εργαζομένους στα δημόσια και δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Μικρή ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, καθώς εκτός από τη συνέχιση της απεργίας των ταξί, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής: Τα λεωφορεία από 09.00 έως 21.00, τα τρόλεϊ από 09.00 έως 21.00, ΗΣΑΠ και Μετρό από 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας και το τραμ από 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ο ΟΣΕ και Προαστιακός συνεχίζουν την τριήμερη απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και έτσι δεν θα εκτελούν δρομολόγια. Παράλληλα, το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως κλειστοί για το κοινό θα μείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Ταλαιπωρία αναμένεται και στα λιμάνια. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανανέωσε την απεργία της μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Όσον αφορά στα αεροδρόμια, Olympic Air και Aegean ανακοίνωσαν ότι σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά περισσότερες από 85 πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα