Συνεχίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η εκδίκαση της υπόθεσης της έκρηξης στο Μαρί

08:57 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζεται σήμερα στις 9 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Τα οκτώ άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Ο κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι αφορούν στην ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Κατά την προηγούμενη διαδικασία (18 Μαϊου), ο Δικαστής της υπόθεσης αποδέχθηκε αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για αναβολή της δίκης για ένα μήνα μέχρις ότου εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης και εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλσμα σύλληψής του. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 23 Απριλίου είχε αναβάλει για σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να δοθεί χρόνος να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του τέως Αρχηγού της ΕΦ Πέτρου Τσαλικίδη, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 12 Μαρτίου. Το Δικαστήριο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κατηγορούσας Αρχής ειδικότερα σχετικά με την επίδοση του κατηγορητηρίου στον τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, που είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου για να επιδοθεί το κατηγορητήριο στους κατηγορούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα