Β. Σόιμπλε: «Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα»

08:42 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

ΝΕΕΣ συμβουλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του μνημονίου, φρόντισαν να «καταθέσουν» χθες τόσο ο πρόεδρος της Bundesbank Γιενς Βάιντμαν όσο και ο υπ. Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Manager» υποστήριξε ότι εάν μετά την επίσκεψη της τρόικας αποδειχθεί

ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν ακολουθεί τη σωστή πορεία, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει το ύψιστο των προσπαθειών της προκειμένου να το επαναφέρει σε αυτήν και να επιτύχει τους στόχους του. Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν το γεγονός ότι η χώρα πρέπει να εμμείνει στο πρόγραμμα διάσωσής της για να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. «Εάν υπάρξουν αποκλίσεις (από το πρόγραμμα), πρέπει να αναλύσουμε τις αιτίες, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι θέμα της Ελλάδας να δείξει ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθούν», σημείωσε.

Αντίθετος με όσους πιστεύουν ότι στη χώρα μας έχει επιβληθεί «υπερβολική λιτότητα» εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit». «Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα ούτε πρόκειται να το κάνουμε» υποστήριξε και προσέθεσε: «Είναι στο χέρι των Ελλήνων να λύσουν τα προβλήματά τους».
Προέβλεψε επίσης ότι η προετοιμασία της κοινής οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα απ’Α ό,τι θα φαινόταν πριν από λίγο καιρό αδιανόητο. «Δεν θα συμβεί όμως αύριο» διευκρίνισε και επανέλαβε ότι εάν δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν είναι δυνατή και η «κοινοτικοποίηση» των βαρών. «Η κρίση έδειξε ότι ο διαχωρισμός ρίσκου και ευθύνης είναι επικίνδυνος» ξεκαθάρισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα