Συνεχίζεται στα κατεχόμενα ο απόηχος της καταδίκης Ναδίρ

16:07 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τουρκοκύπριοι πολιτικοί και οργανωμένα σύνολα στα κατεχόμενα συνεχίζουν με διάφορους τρόπους να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Κίπρις» Ρεσάτ Ακάρ, της οποία ο Ναδίρ ήταν ιδιοκτήτης, αναφέρεται σήμερα στη συνάντηση του Νέλσον Λέτσκυ με τον Ναδίρ και την πρότασή του ή ο Ναδίρ να διαδεχτεί τον Ραούφ Ντενκτάς στη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους ή να εγκαταλείψει την Κύπρο.

Όπως γράφει

ο Ακάρ, ο Ναδίρ ούτε δέχτηκε να ανατρέψει τον Ντενκτάς αλλά ούτε και να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα.
Η «Βολκάν» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και γράφει ότι ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο ζήτησε από τον Ναδίρ να αναλάβει την εξουσία στα κατεχόμενα.

Ο Πρέσβης φέρεται να είπε στον Ναδίρ «θα θέλαμε να σας δούμε ‘πρόεδρο’ της ‘δημοκρατίας’ στην Κύπρο. Θα διαδεχτείτε τον Ντενκτάς γιατί αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα και σχέδια μας στο νησί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απάντηση του Ναδίρ ήταν ότι ο Ντενκτάς είναι ο καλύτερος του φίλος και ότι τον βοήθησε πολύ.

«Μου ζητάτε κάτι που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτώ», φαίρεται να είπε ο Ναδίρ, ο οποίος στην συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έδιωξε κακήν κακώς τον Πρέσβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα