Συνεχίστηκε η αντεξέταση του Τ. Κρασοπούλη από την κατηγορούσα Αρχή

19:03 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με συνεχείς υποβολές ότι ο 2ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, Τάσος Κρασοπούλης, λέει ψέματα, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση.

Κατά τη διαδικασία, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα επικεντρώθηκε στις προσπάθειες απόκτησης πακέτου μετοχών στο «Σίγμα» από τον Τάσο Κρασοπούλη, και την αδελφή του, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, Έλενα Σκορδέλη.

Η κατηγορούσα αρχή

ρώτησε τον 2ο κατηγορούμενο αν ο Άντης Χατζηκωστής, του είχε προτείνει να του δώσει επιταγή με στόχο να πάρει πίσω τις μετοχές, που τα δύο αδέρφια είχαν αποκτήσει.

Ο Τάσος Κρασοπούλης απάντησε θετικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι αρνήθηκε στον Άντη Χατζηκωστή να του επιστρέψει τις μετοχές, διότι μόλις τις είχε αγοράσει.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον 2ο κατηγορούμενο ότι οποιοσδήποτε επενδυτής όταν και όποτε βρει καλή τιμή πουλάει τις μετοχές του και ότι ο ίδιος κρατούσε τις μετοχές του, για να διαπραγματεύεται την εργοδότηση της αδελφής του, Έλενας Σκορδέλη, και για να έχει λόγο στο κανάλι.

Ο 2ος κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι θα πουλούσε τις μετοχές του μόνο αν ήταν συμφέρουσα η τιμή, σημειώνοντας ότι ο λόγος που αγόρασε τις μετοχές είναι για να τις κρατούσε πέντε με έξι χρόνια, ούτως ώστε να διπλασιάσει τα χρήματα του.

«Δεν αποφάσισα μόνος μου να αγοράσω τις μετοχές και αν θα τις πουλούσα θα το συζητούσα πρώτα με την αδερφή μου», είπε.

Σε άλλη ερώτηση, γιατί δεν ασχολήθηκε με το δικό του πακέτο μετοχών, και λάμβανε μέρος σε συναντήσεις με άλλους, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι η κυρία Ρέα Ανδρονίκου, ήθελε βοήθεια για να πάρει πίσω τις μετοχές της και ότι η μοίρα έφερε τον ίδιο σε αυτή την θέση, δηλαδή να βοηθήσει τη Ρέα Ανδρονίκου.

Σε άλλη ερώτηση της κατηγορούσας αρχής ότι αφού αυτό που τον ενδιέφερε μόνο ήταν να πουλήσει τις μετοχές του και να διπλασιάσει τα χρήματά του, γιατί δεν διαπραγματευόταν τις δικές του μετοχές και έτρεχε γι’ αυτές της Ρέας Ανδρονίκου, ο Τάσος Κρασοπούλης απάντησε ότι ο Γιάννος Ανδρονίκου του ζήτησε από τη φυλακή να σταθεί στη γυναίκα του, η οποία περνούσε μια δύσκολη φάση στα οικονομικά και περιουσιακά της θέματα.

Η δημόσια κατήγορος επέμεινε στο θέμα, λέγοντας στο δικαστήριο πως ο 2ος κατηγορούμενος σπαταλούσε πολύ χρόνο για το θέμα το μετοχών, παρόλο που υποστηρίζει συνεχώς κατά την απολογία του ότι το θέμα δεν τον ενδιέφερε.

«Πάρα πολλές φορές η Ρέα Ανδρονίκου με έπαιρνε μαζί της για να τη βοηθήσω στο θέμα των μετοχών. Η Ρέα Ανδρονίκου ήθελε να πάρει πίσω τις μετοχές της με οποιοδήποτε τρόπο», είπε ο Τάσος Κρασοπουλής.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον 2ο κατηγορούμενο ότι λέει ψέματα και ότι τόσο ο ίδιος όσο και η 3η κατηγορούμενη ήταν δυσαρεστημένοι με τη Ρέα Ανδρονίκου γιατί τους χαλούσε τα σχέδια.

Ερωτηθείς ο κατηγορούμενος γιατί δεν πήγε στον Άντη να τον προειδοποιήσει αφού ήταν φίλος του, ότι α

Keywords
Τυχαία Θέματα