Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Το «δίδυμο» Ρέππα – Παπαθανασίου εστιάζει στην οικονομική/πολιτική κρίση και ανεβάζει ενόψει της νέας θεατρικής σεζόν δύο έργα – κωμωδίες, το γνωστό «Άντρες έτοιμοι για όλα» και «Βγαλ’ τον υπουργό από την πρίζα». 


Δύο κωμωδίες με θέμα την κρίση και τις επιπτώσεις της, ανεβάζει αυτόν το χειμώνα το συγγραφικό δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου. Η μία να ασχολείται με αυτούς που την υφίστανται και η άλλη αφορά αυτούς που την δημιουργούν. Πρόκειται για το «Άντρες έτοιμοι για όλα», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο θέατρο

Λαμπέτη και το «Βγαλ’ τον υπουργό από την πρίζα», που ανεβαίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πειραιώς 131.

«Από το 2010 έχουμε αισθανθεί αρκετά μεγάλη πίεση και λόγω της κατάστασης έχουμε προσανατολιστεί σε πολιτικές κωμωδίες, γιατί κάποιο άσχετο θέμα θα έμοιαζε ανεπίκαιρο. Παρακαίγεται ο κόσμος γύρω μας για να αδιαφορήσουμε» λέει ο Μιχάλης Ρέππας.

«Βγαλ’ τον υπουργό από την πρίζα»

Ο συγγραφέας Έρικ Άιντλ του «Βγαλ’ τον υπουργό από την πρίζα» με απλό τρόπο αλλά πάντα μέσα από το γνωστό διεισδυτικό χιούμορ της διάσημης ομάδας των Monty Python σαρκάζει όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την εξουσία αλλά και όλους αυτούς, που «αντιπολιτευόμενοι» και κρυμμένοι πίσω από λαϊκίστικα συνθήματα, κατ’ ουσίαν στηρίζουν την εξουσία που δήθεν αντιστρατεύονται…

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Πόπη Αβραάμ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Φώτης Αποστολίδης, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Κορναράκης, Θωμάς Νικοδήμου, Ανδρέας Ρόζου

«Άντρες έτοιμοι για όλα»

Το 1997 είδαμε στον κινηματογράφο το αγγλικό φιλμ «Full Monty» («Άντρες έτοιμοι για όλα»), το οποίο είχε τεράστια εισπρακτική επιτυχία (και) στην Ελλάδα.

Το έργο διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη όπου η αντροπαρέα (Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Ευριπιώτης και Μάνος Ιωάννου) δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με έναν πρωτότυπο τρόπο. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί αναστατώνει τη ζωή τους, τη μικρή πόλη και τις γυναίκες τους (αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη).

INFO:

Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, 210 6457086. Τιμές εισιτηρίων: «Άντρες έτοιμοι για όλα»: Πλατεία: 20, εξώστης 18, λαϊκή 17 ευρώ (Σάββατο απόγευμα), φοιτητικό 15, ανέργων 10 ευρώ.

Θέατρο Πειραιώς 131, Γκάζι, 210 3450922. Τιμές εισιτηρίων: «Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα»: Πλατεία: 20, εξώστης 17, λαϊκή 17 ευρώ (Σάββατο απόγευμα), φοιτητικό 15, ανέργων 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα