Συνάντηση Υπ. Εμπορίου – Ευρωβουλευτών για θέματα εσωτερικής αγοράς

15:24 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νομοθετικές προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, όπως η δημιουργία ευρωπαϊκής επαγγελματικής κάρτας, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου τυποποίησης δημόσιων συμβάσεων και η εναλλακτική επίλυση διαφορών ήταν στο επίκεντρο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία μεταξύ του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη και συνεργατών του και αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Κατά

τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής των ομάδων εργασίας για την κυπριακή προεδρία παρουσίασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως τώρα, τον προγραμματισμό που γίνεται και τις προκλήσεις που υπάρχουν για το κάθε θέμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΙΜCO Μάλκολμ Χάρμπορ, οι Κύπριοι τεχνοκράτες εντυπωσίασαν τους Ευρωβουλευτές με το εύρος της προετοιμασίας τους και το βάθος της γνώσης τους για τα θέματα που παρουσίασαν.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε συναινετικά, αλλά και αποτελεσματικά προκειμένου να αποδείξουμε ότι αποτελούμε ένα ώριμο μέλος της ΕΕ που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης για τους πολίτες της, αλλά και μιας Ευρώπης αλληλέγγυας, τόσο μεταξύ μας, όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου σε παρέμβασή του κατά την έναρξη της συνάντησης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ως η επερχόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως προσβλέπουμε στην άψογη συνεργασία και έγκαιρη συνεννόηση μας με το ΕΚ, προκειμένου να επιτύχουμε την προώθηση σειράς σοβαρών θεμάτων όπως είναι αυτά της Εσωτερικής Αγοράς και των Καταναλωτών».

Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, «η Εσωτερική Αγορά αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη αποφέρει σημαντικά οφέλη στους Ευρωπαίους πολίτες».

«Προασπίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων», ανέφερε, «βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ενωσης, προσφέρεται ευρεία επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζεται η ευημερία των πολιτών της Ευρώπης».

Αναμένουμε ωστόσο, υπογράμμισε, «ότι θα καταβληθούν ακόμη περισσότερες προσπάθειες για μια καλύτερη Ευρώπη για τους πολίτες της».

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι «σκοπός της Ένωσης αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση των δυσκολιών που εμποδίζουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της Εσωτερικής Αγοράς».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι «ως μικρό νησί που βρίσκεται μακριά από την μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, μειονεκτεί σε σχέση με αλλά κράτη μέλη σε ό,τι αφορά την ευκολία πρόσβασης στις αγορές», προσθέτοντας ότι «ορισμένες φορές οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις δεν αποκομίζουν πλήρως τα οφέλη της εσωτερικής αγοράς».

Παρέθεσε τα θέματα της εσωτερικής αγοράς στα οποία η Κύπρος θα δώσει προτεραιότητα τα οποία αφορούν

Keywords
Τυχαία Θέματα