Συνάντηση Τρόικας με ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού

14:26 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με την First Electric, την πρώτη ιδιωτική εταιρεία η οποία έλαβε άδεια από την ΡΑΕΚ για λειτουργία ανεξάρτητου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στην Κύπρο είχε το μεσημέρι κλιμάκιο της Τρόικας.

Η First Electric κατέχει άδεια για συνολικά 274 MW. Σε πρώτη φάση θα αναπτύξει ηλεκτροπαραγωγό σταθμό απόδοσης 49.9 MW με αναμενόμενη ημερομηνία παραγωγής ηλεκτρισμού το τέλος του

2014.

Νέα συνάντηση είχε σήμερα επίσης με την Τρόικα ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην παρουσία των Υπουργείων Οικονομικών και Συγκοινωνιών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Βοηθός Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Πέτρος Γαλίδης, η συνάντηση ακολούθησε συζήτηση που έγινε την Παρασκευή, με πιο έντονη παρουσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Όπως είπε, κάποια θέματα που θα πρέπει να βελτιωθούν θα εξεταστούν εσωτερικά με τα Υπουργεία, ώστε να καταλήξουν με συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την Τρόικα για βελτίωση κάποιων διαδικασιών σε θέματα εγκρίσεως προϋπολογισμού του γραφείου και σε θέματα διασφάλισης της ανεξαρτησίας του Γραφείου ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα για το καλό της αγοράς.

Ο κ. Γαλίδης πρόσθεσε ότι η Τρόικα αναγνωρίζει την πολύ καλή λειτουργία της αγοράς στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, το έργο του Γραφείου και δεν υπάρχουν ουσιαστικά θέματα, ή προβλήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Γαλίδης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ενδεχομένως σύντομα και στον τομέα των ταχυδρομείων, διότι φιλελευθεροποιείται.

«Το τί θέλουμε να διασφαλίσουμε και εμείς σαν Ρυθμιστική Αρχή και η Τρόικα και το κράτος μας είναι να υπάρχει μια ρυθμιστική σταθερότητα στην αγορά, γιατί όσο πιο σταθερό είναι το τοπίο, όσο περισσότερη σιγουριά έχουν οι ενδιαφερόμενοι ξένοι επενδυτές για μια αγορά, τότε θα επενδύσουν», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα