Συνάντηση της ΟΕΒ με την Υπουργό Εμποροίου

16:06 19/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε σχέση με τις προοπτικές που διανοίγονται για νέες επενδύσεις και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση της ΟΕΒ και της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλας Αντωνιάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒ, κατά τη συνάντηση, παρουσία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ

και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Ζέτας Αιμιλιανίδου, συζητήθηκαν επίσης η επίσπευση της πολιτικής για ηλεκτροπαραγωγή μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η επαρκής ηλεκτροδότηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012.

Έγινε επίσης αναφορά στους περιορισμούς της πολιτικής «ήσσονος σημασίας» που επηρεάζει εταιρείες ανάπτυξης οικοδομών, που εφαρμόζουν συστήματα ΑΠΕ στις κατασκευές τους.

Συζητήθηκαν επίσης οι συνεχείς μειώσεις των κονδυλίων που παραχωρούνται μέσα από τα Σχέδια Στήριξης των Επιχειρήσεων που χειρίζεται το Υπουργείο, καθώς και η πληθώρα απορρίψεων λόγω κυρίως καθυστέρησης στην έκδοση πολεοδομικών αδειών.

Έγινε επίσης λόγος για την ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης οικοπέδων σε Βιομηχανικές Περιοχές, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, και την ανάγκη διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας των βιομηχανικών μονάδων στις συγκεκριμένες Περιοχές.

ΟΕΒ και Υπουργείο Εμπορίου συζήτησαν την άμεση προώθηση της δημιουργίας καζίνου και άλλων έργων υποδομής που να εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, καθώς και την τάχιστη υλοποίηση της στρατηγικής για τον τουρισμό και των μέτρων που προβλέπονται σ’ αυτήν.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Υπουργός καλωσορίζοντας την ηγεσία της ΟΕΒ σημείωσε τη σημασία που το Υπουργείο της αποδίδει στη στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών, ιδιαίτερα κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για τη συνάντηση, υπογράμμισε τις δυσκολίες που περνούν οι επιχειρήσεις στην Κύπρο και την ανησυχία τους για το μέλλον.

Σημείωσε επίσης την προσδοκία της ΟΕΒ στα μέτρα ανάπτυξης της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που ετοιμάζει το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα